Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 11.15'de başladı. Bakanlar Kurulu, geçen hafta gerçekleşen kabine revizyonun ardından 8 yeni bakan ve bir yeni başbakan yardımcısıyla ilk kez toplandı.

Yılın son Bakanlar Kurulu Toplantısı'na revizyonla birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfa Elvan ilk kez katılıyor. Başbakan Yardımcılığı görevinden Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ da yeni görevi ile ilk kez toplantıya katılıyor.

Toplantıda iç ve dış gelişmelerin görüşülmesi bekleniyor. Toplantının ana gündem maddesini 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu iddiaları oluşturacak. Operasyon kapsamında ekonomide yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesiyle ilgili yasa tasarısının da masaya yatırılması bekleniyor.

Öte yandan, TBMM dışından atanarak İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efkan Ala'nın 2 Ocak'ta yemin etmesi bekleniyor.

Editör: Wan Haber