YYÜ kampüsünde gerçekleştirilen fidan dikim törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yardımcılarından Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Ercan Durmuş ve şube yöneticileri katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, “Bugün üniversitemizin yeşillenmesiyle ilgili güzel bir etkinliği birlikte müşahede ediyoruz. Buradaki ağaçların sponsorluğunu Ziraat Bankamız üslendi. Ziraat Bankamızın özellikle Van Bölge Başkanı öncülüğünde sponsorluğu üstlendiği bu ağaçları bugün de burada diktik. İnşallah bundan sonraki süreçte de benzer sponsorlukları yapacaklarını ifade ediyor Sayın Başkanımız. Bu sebeple başkanımıza ve bütün kurum çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir işbirliğiydi ve almış oldukları ağaçları da buraya diktiğimizde mikro seviyeye gelebilecek ağaçlardır. Bunlar kampüsümüzün girişini zaten şimdiden değiştirmiş oldu. Bundan sonraki süreçte de bunlar gelişip büyüdüğünde güzel bir ‘Ziraat Bankası Ormanı’ olacak. Bunlar üniversitemizin de çehresini değiştirecek. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Ercan Durmuş ise, “Ziraat Bankası sosyal projelerinden biri de ağaçlandırma projeleridir. Bizler de tabi genel müdürlüğümüzün ve personelimizin katkısıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Değerli hocamın gayretlerini bildiğimiz için biz de destek olmak istedik. Üniversitemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Tören, yaklaşık bin mavi ladin fidanının diktirilmesiyle son buldu.

Editör: Wan Haber