Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı İğnebey Köyü İlkokulu'nda öğretmen olmadığı iddialarına Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan açıklık getirdi.
İlçeye bağlı İğnebey köyüne atanan öğretmenin sene başından beri rapor alarak okula gelmemesi nedeniyle veliler isyan etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, "Okulumuza sene başında iki öğretmenin ataması yapıldı. Bir öğretmen sürekli rapor alarak işini aksatmıştır. Okula gelmeyerek işini aksattığı tespit edilen öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğümüz soruşturma başlattı. Raporları geçerli olduğu için herhangi bir işlem yapılamadı. Görevine başlamayan öğretmen hakkında tekrar Aralık ayı içerisinde yeni bir soruşturma daha başlatıldı" ifadelerini kullandı.
'Okula geçici bir öğretmen verilecek mi?' sorusuna yanıt veren Kaymakam Erdoğan, "Kadrolu bir öğretmenin yerine atama yapılması için o öğretmenin görevden istifa etmesi ya da süresiz heyet raporu alması gerekiyor. Kendisi istifa etmediği ve aralıklarla rapor aldığı için yerine bir öğretmen ataması yapılamadı. Hakkında açılan son disiplin soruşturması itibariyle okula ücretli öğretmen ataması yapılacaktır" şeklinde konuştu.
(AK-TB-AÖ-Y)

07.01.2013 11:40:35 TSI

Editör: Wan Haber