Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler okullarda düzenlenen törenlerle karnelerine kavuştu.
Kalın İlkokulunda ve Ortaokulunda düzenlenen programda Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Kalın Belediye Başkanı Halil Şener, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Müdürü Dilfiruz Tanrıverdioğlu Çakar, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Kartal, Okul Müdürleri İbrahim Çetin, Zeki Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Karne töreninde Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başarılı öğrencilere ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Karne töreninde konuşan Kaymakam Erdoğan, "Bu yıl başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmeyi düşündük bu nedenle hepinize çeşitli hediyeler aldık, almış olduğunuz başarılar sizlere geleceğe daha güvenle taşıyacaktır. Bu hediyeleri ikinci dönemde daha geniş kapsamlı hale getirerek sizleri tarihi ve turistik yerlere öğretmenleriniz eşliğinde gezilere göndereceğiz. Sizlerin yanı sıra, sizi özverili bir şekilde geleceğe taşıyan öğretmenlerinizi de aynı şekilde ödüllendireceğiz. Spor faaliyetlerinde almış olduğunuz başarılarınızdan dolayı sizleri ayrıca kutluyorum; fakat burada alınan başarılarınız asla derslerinizin önüne geçmemelidir. Spor faaliyetlerinizi derslerinizden arta kalan zamanlarda yapmanızı istiyorum. Sizlerin öncelikli hedefiniz derslerinizde başarılı olarak bir yerlere gelmek olmalıdır. Hepinize bundan sonraki dönemlerde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Yıldızeli'nde 70 ilkokul 33 ortaokul ve 5 lisede toplam 7002 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.
(AK-UY-AÖ-Y)

25.01.2013 18:19:31 TSI

Editör: Wan Haber