Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen "Mekatronik Tenolojiler'13 Etkinliği" ile inovasyon ve Ar-Ge kültürüne sahip nesillere vizyon oluşturulacak.
Türkiye'nin en aktif bilim ve teknoloji kulüplerinden, Yıldız teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri Kulübü (YTÜ MakTek ); ulusal teknolojik kalkınma ve küresel rekabet edilebilirlik düzeyinin arttırılmasına katkı sağlamak, inovasyon ve Ar-Ge kültürüne sahip nesillere vizyon yaratmak amacıyla 2021 Şubat 2013 tarihlerinde "Mekatronik Tenolojiler'13 Etkinliği"ni düzenliyor.
Alanında en büyük öğrenci etkinliği olma özelliğini taşıyan Mekatronik Teknolojiler Etkinliğinin birincisi; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü desteği ve Bilimi Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı katılımıyla "Vizyon 2023" temasıyla 12-13 Aralık 2011' de düzenlenmişti. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun açılışını yaptığı "Mekatronik Teknolojiler'11 Etkinliği" 15 farklı üniversiteden 600'ü aşkın katılımcıyla gerçekleşti.
Üniversite sanayi işbirliğinin öncüsü olarak Ar-Ge ve inovasyon sürecinde sürekliliği sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren MakTek; genç mühendis adaylarına farkındalık kazandırmak ve kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlamak amaçlamakta. Endüstriyel Otomasyon temasıyla alanında en ileri uygulamaları işleyecek olan Mekatronik Teknolojiler'13 Bilim&Tteknoloji ve Sanayi Bakan Yrd. Davut Kavranoğlu'nun katılımıyla; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve ENOSAD desteğiyle düzenleniyor.
Mekatronik Teknolojiler'13 ulusal sermayeye katkı sağlayan teknoloji tabanlı firmaların ve alanında dünya çapında saygınlığı bulunan akademisyenlerin sunumları ile ilgilileri buluşturacak. Özgün ürünleriyle sektöre damgasını vuran Ar-Ge odaklı ulusal teknolojik ürünler oluşturulan sergi alanında katılımcılara tanıtılacağı etkinliğin ardından düzenlen toplantılarla, akademisyenler ve sektör bir araya getirilerek bilgi paylaşım havuzu oluşturulacak.
Kendine özgü felsefesiyle ileri teknoloji aşamasında farklı yaklaşımlara sahip olan mekatronik mühendisliği; Ar-Ge atağına kalkan ülkemizde sürecin kilit noktaları arasında yer almaktadır. Mekatronik mühendisliği; disiplinler arası konseptiyle geleceğin mühendisliği olarak gösterilmektedir.
Makine Teknolojileri Kulübü olarak faaliyetlerini yürüten topluluk, sadece otomotiv alanında değil, bilim ve teknolojinin her alanında faaliyet gösterirken; savunma sanayi, mekatronik, enerji verimliliği, nanoteknoloji gibi birçok bilim ve teknoloji alanında ulusal çapta akademik kongreler ve sempozyumlar düzenlemekte, ulusal ve ulusarası platformlarda kazandığı başarılarla adından sıkça söz ettirmekte. Uluslararası IztechRoboleague 2012 robot yarışmasında sumo kategorisinde "Hürşit" isimli robotla katılan Yıldızlı öğrenciler burada birincilik,yine alanında en saygın yarışmalardan biri lan Formula Student Yarışlarında da 6'ncılık kazandı.
(ET-KÖ-Y)

06.02.2013 14:49:19 TSI

Editör: Wan Haber