Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesinde bulunan Eti Maden İşletmeleri’nin tesislerinin gezen Bakan Yıldız, bor maddesinin çıkarıldığı ocakların yanına gelerek işçilerle sohbet etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, borun bazı işletmelerindeki hizmet alımlarının özelleştirilmesini, borun özelleştirilmesi olarak nitelendirilmemesi gerektiğini kaydetti. Yıldız, bor madenlerini özelleştirmeyeceklerini ifade ederek, “Biz Türkiye’de Eti Holding aracılığıyla yürütülen işlemlerin, kamu eliyle yürütülen işlemlerin borun özelleştirilmesini yapmayacağız. Bir kısım hizmet alımlarını özleştiriyoruz. Ancak o ayrı bu ayrı. 2014 yılındaki hedefimiz bundan sonraki yıllardaki hedefimiz de borun kamu elinde kalıp özelleşmemesini sağlamaktır” dedi.

“BİN YILLIK BOR REZERVİMİZ VAR”
Bin yıllık bor rezervine sahip olduğumuzu anlatan Bakan Yıldız, şöyle devam etti:


“İnşallah bizler yalnızca torunlarımıza, geleceğimize değil, Türkiye’nin inşallah dünyadaki ilk 10 ekonominin arasında bulunduğu borun katkılarına hep beraber burada görmüş olacağız. Enerji politikalarında ve stratejilerinde, son derece reel, ayakları yere basan politikalar izleniyor. Burada geliyor gidiyor diye ileriye dönük boş ümitler ve vaatler yok. Her şey somut ve rakamlara dayalı. Arkada gördüğünüz dağlar yaklaşık 40 yıldır bu tarafa kamyon kamyon getirilerek tek tek ürüne çevriliyor. O yüzden Türkiye’nin geleceğiyle alakalı önemli bir rezerv yerinde bulunuyoruz.”


Bakan Yıldız, 2013 yılın son yemeğinde maden çalışanları bir araya geleceğini de aktararak, 2014 yılının da sağlıklı, kazasız bir yıl olması temennilerinde bulundu. Yıldız, daha sonra maden işçileriyle akşam yemeğine geçti.


Öte yandan Bakan Yıldız'a ziyaretleri esnasında, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan eşlik ediyor.

Editör: Wan Haber