Başbakan Binali Yıldırım, ''Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylaması yapılıyor. Zannediyorum 11 madde oylandı bugün tamamlamayı ümit ediyoruz'' dedi. Meclis'teki kadın vekilleri kavgasına ilişkin ise "Hem milletvekillerine haksızlık hem milletimize haksızlıktır" diye konuştu.

Yıldırım, CHP'nin "Başbakan MHP'li vekillere açık açık siyasi rüşvet teklif ediyor" iddialarına ise "Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli'yi, Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlardır" diyerek yanıt verdi.

 ANAYASA MARATONU BUGÜN BİTİYOR

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylaması yapılıyor. Zannediyorum 11 madde oylandı bugün tamamlamayı ümit ediyoruz, her şey yolunda giderse. Ancak zaman zaman tabii ki engellemeye yönelik faaliyetlere şahit oluyoruz.

MECLİS'TEKİ KADIN VEKİLLERİN KAVGASI

Demokratik sınırlar içerisinde yapılabilecek her türlü karşı duruş kabul edilebilir ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu gazi Meclis'e yakışmayan davranışlar doğrusu hem milletvekillerine haksızlık hem milletimize haksızlıktır.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI VE MHP'Lİ BAKAN TARTIŞMASI

Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli'yi, Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlardır. Devlet Bey, ilkeleri olan, memleketin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmeyen bir zattır. Kendisini bu şekilde tanıdım ve geçmiş yakın siyasi tarihimizde de önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Bunun dışında söylenen sözler, bu teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın birer parçasıdır.

ABD'DE TRUMP DÖNEMİ

ABD-Türkiye ortaklığının köklü bir geçmişi var. FETÖ'nun iade edilmesi başta olmak üzere Suriye'de Irak'ta DEAŞ'la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması yönünde adımlar atılmasını ümit ediyoruz. Trump'ı zorlu günler bekliyor. Hem küresel anlamda hem de ekonomik krizin küresel refaha dönüştürülmesi konusunda atacağı adımlar önemli olacaktır. Tekrar başarılar diliyorum." (internethaber)

Editör: Wan Haber