Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Devlet Hastanesi'nin önüne düşen yıldırım, hastane çalışanını teğet geçti. Olay anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Şiddetli yağış sırasında çakan şimşek, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin acil servis giriş kapısına düştü. Acil servis kapısında bulunan hasta yakınlarının gözleri önünde gerçekleşen olayda, hastane özel güvenlik görevlilerinden 24 yaşındaki Muhittin Ceviz kıl payı ölümden kurtuldu. Özel araçların kapattığı acil servis girişini açmaya çalışan genç güvenlik görevlisinin sadece bir adım atmasının ardından yıldırım düştü. Yıldırım acil servis zeminini yakarken, tomografi cihazı da zarar gördü.
Özel güvenlik görevlisi Muhittin Ceviz, yıldırım düşmesinden birkaç dakika önce acil servis önüne gelişigüzel park etmiş araçların çekilmesi için yağan yağmura rağmen kapının önüne çıktığını belirterek, "Kapıdan dışarı çıkmıştım ki o anda büyük bir gürültü duydum. Neye uğradığımı şaşırdım ama herhangi bir şeyim yoktu. Güvenlik kamerasına baktığımda şoke oldum. Yaşadığım için Allah'a şükrediyorum" diye konuştu.
(SS-SŞ-MŞ-GS-Y)

25.01.2013 14:23:31 TSI

Editör: Wan Haber