AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, sondajlara su saati takılmasına yönelik uygulama hakkında çiftçilerden gelen itiraz ve talepler doğrultusunda çiftçiyi mali yönden kurtaracak yasaya yönelik yeni yasal düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, yeni kanun düzenlemesiyle çiftçiyi mali yükten kurtaracaklarını söyledi.
Yıldırım, "Bilindiği gibi yeraltı sularının araştırılması, korunması, kullanılması ve tescili, 167 sayılı ve 16.12.1960 tarihli Yeraltı Suları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. Söz konusu kanunun 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı kanunla eklenen geçici madde 3, 25 Şubat 2013'e kadar kuyu, galeri, tünel ve benzerlerini çekilecek yeraltı suyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmasını zorunlu hale getirmiştir" dedi.
Kuyulara ölçüm sitemlerinin veya saatlerinin kurulması için verilen sürenin sonuna yaklaşıldığını belirten Yıldırım, "köylerdeki vatandaşlarımızdan konunun maliyeti yönüyle şikayetler artmıştır. Şikayetler ağırlıkla ölçüm sistemlerinin veya saatlerinin kuruluş fiyatlarının yüksekliği üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu şikayetler üzerine Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürü, DSİ Isparta Bölge Müdürü ve ile yapılan görüşmeler neticesinde bu sorunun çözümüne, yani çiftçimizi bu mali yükten kurtarmaya yönelik bir kanun düzenleme çalışması başlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde, eğer teknik engeller aşılabilirse bu çalışmaların TBMM Başkanlığı'na sunulması ve biran önce yürürlüğe sokulması hususunda gayret gösteriyoruz."
Milletvekili Hasan Hami Yıldırım; "Burdur ilimizde en yaygın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bilindiği gibi Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun ovaları başta olmak üzeri il içerisindeki ovalarımızın büyük kısmından tarımsal sulama ihtiyacı sondajlar vasıtasıyla yeraltı suyundan karşılanmaktadır. İlimiz için konunun öneminin farkındayız. İnşallah yakın zamanda bir çözüm bulacağız. Bu vesileyle Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na duyarlılığı ve yakın destekleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(MA-SÇ-Y)

18.01.2013 14:57:02 TSI

Editör: Wan Haber