Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk Televizyonu’nda Hande Fırat’ın sorularını cevapladı. Yıldırım, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulunarak, “(Engelliler için) Onlara müjde var. Tabii ki engellileri ihmal edecek değiliz. Engellilere gerekli kontenjanı vereceğiz. Bugüne kadar engellilere yaptığımız her türlü düzenlemeden çok büyük zevk aldık. Kimin engelli olacağını bilemeyiz. Önemli olan fiziki engel değil, zihinlerdeki engeldir. Yaralananları ziyaret ettim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki mitinge telekonferansla katılmasına izin verilmemesine ilişkin konuşan Yıldırım, “Bizim burada olunca kişi hak ve özgürlükleri, basın özgürlüğü, söylemedikleri büyük büyük laflar kalmıyor. Cumhurbaşkanımızın oradaki mitingde hitap etmesi Almanya’nın içini karıştıracak bir şey mi? Oradaki insanlar darbeye karşı kendi gönülleriyle bir araya gelip, darbeyi kınayan, lanetleyen bir toplantı yapıyorlar. Oraya gelen vatandaşlarımızın o kadar çeşitliliği var ki, CHP’liler, MHP’liler, STK’lar var, orada ideoloji yok” diye konuştu.

Memurların izinlerinin sorulması üzerine Yıldırım, “Durumu bir daha değerlendireceğiz, bunu en kısa zamanda. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız” dedi.

Başbakan Yıldırımdan bedelli askerlik açıklaması

“Bedelli askerlik gündemimizde yok”

Yıldırım, bedelli askerliğin Türkiye’nin gündeminde olmadığını da ifade etti. Devlet malına verilen zaralar, kullanılan silahların her yönüyle hesabının sorulacağını söyleyen Yıldırım, vatandaşların darbenin bastırılmasına en büyük katkıyı sağladığını dile getirdi.  İHA

Editör: Wan Haber