Yıldırım Belediyesi ve Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliği ile Rumeli Türkleri Korosu'nun verdiği konser ilgi gördü.
Barış Manço Kültür Merkez'inde düzenlenen geceye Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Düzgün, Kosova'dan misafirler ile çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan Rumeli Türkleri Korosu ayakta alkışlandı. Kosova'nın verdiği mücadelede Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Özgen keskin, "Onların orada ağına diken batsa biz sızısını yüreğimizde hissederiz. Kosova'nın da, Üsküp'ün de, Balkanlar'ın da, yurt dışındaki diğer soydaşlarımızın da dertleri bizim dertlerimizdir. Türkiye'de Balkanlar ile ilk kardeş belediyeciliği Yıldırım Belediyesi ile Gilan şehri arasında yaptık. Kardeş şehir ilan edildiği ve imzaların atıldığı o sıralarda Kosova daha bağımsızlığını kazanmamıştı. Yaşanan savaşlarda birçok ocaklar, camiler ve okullar yıkıldı. Ama biz Yıldırım Belediyesi olarak bir caminin restorasyonunu üslendik. Caminin açılışı için gittiğimizde bizimle birlikte gelen ambulansın üzerindeki hilali bir teyzenin öperek ağlamasını hiç unutamam. Orada hep haç görmüşler, hilal ile karşılaşınca duygularına hakim olamadı. Ecdadımızın atla gidip fethettiği, İslamiyet ile şereflendirdiği topraklarda yıllar sonra ızdırap dolu Balkan Harbini yaşadık. Ama Türkiye bugün çok güçlü, Türkiye bugün itibarlı bir durumdu. Ben Doğu Avrupa Belediyeler Birliği'nin başkanıyım. Bunu Başbakımız Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyuz. Onun kazandırmış olduğu saygınlık ile o topraklarda Osmanlı ruhunu yaşatmaktayız. Dinleyeceğimiz türküler ile acıyı, kederi, güzellikleri ve hoşnutlukları tekrar yaşamış olacağız" dedi.
Kosova Üsküp Türkleri Derneği Başkanı Recep Düzgün de, "Orada yapılan zulümler haç ile hilalin savaşıdır. Bizler de zamanında savaştık, ama ne ihtiyarlara, ne de çocuklara zarar verdik. Bizde su olmadığı halde onlara su verdik. Biz savaşın da en iyisini yaparız. Savaşta bile adaleti hiç bir zaman ecdadımız unutmadı. Aynı sofrada beraber güldük, beraber ağladık. İnşallah bölünmüş bu elmayı artık bir araya getirdik. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı bir toplantıda Balkanlar'dan gelen bir basın mensubunun 'Türkiye'de kaç tane göçmen var' sorusuna Başbakanımızın '75 milyon var' cevabını vermesi beni gururlandırdı. Balkanlar'ın serçe parmağı ağrısa Türkiye'nin bütün vücudunun ağrıdığını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.
(AÇ-MŞ)

21.12.2012 11:26:04 TSI

Editör: Wan Haber