Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alt yapıdan ulaşıma, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yaptıkları çalışmalarla Yıldırım'ın geliştiğini ve halkın refah seviyesinin arttığını söyledi.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın muhtarlara yönelik düzenlediği istişare toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım'da hayata geçirdikleri yatırımlar hakkında bilgi verdi. Gölpark Sosyal Tesisleri'nde yapılan ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediye politikalarını Yıldırım'ın gelişmesi üzerine kurduklarını söyledi.
İlçede son 3,5 yılda sadece alt yapıya 30 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Başkan Altepe, "Dönem başında belirlediğimiz hedeflerin istisnasız hepsini aştık. Yıldırım'a yapabildiğimiz kadar yatırım yapıp, batıdaki Nilüfer gibi kalkınmış ve gelişmiş olmasını hedefliyoruz. O nedenle bölgeye büyük önem veriyoruz. İnşallah çalışmalarımız sonucunda Yıldırım, batıdaki ölçüde yaşanabilir standartlara ulaşacak" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin son 3,5 yılını 'tarihi bir dönem' olarak ifade eden Başkan Altepe, ayrım yapmadan her sıkıntının üzerine gittiklerini, müzminleşmiş pek çok meseleye çözüm bulduklarını anlattı. Tek dertlerinin Bursalıların mutluluğu, Bursa'nın gelişmesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Bursa'nın ve Yıldırım'ın buna ihtiyacı var. İstikrarlı yönetimlere, güçlü idarecilere ihtiyacı var. İnşallah ilçelerimize olan desteklerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hız kesmeden devam edecek. Sıkıntılar bir bir giderilecek. Bursa'nın her bölgesinde yaşanan gelişim ve kalkınma, Yıldırım'da da hızına hız katacak" diye konuştu.
Altepe, ilçelerdeki tüm eksikliklerin kendilerini ilgilendirdiğini ifade etti. İlçe belediyelerini aşan büyük bütçeli yatırımların bu dönemde Büyükşehir Belediyesi gündemine alındığını, sırasıyla hizmete sokulduğunu kaydeden Başkan Altepe, "3 ay sonra 4. yılı dolduruyoruz. Allah'a şükürler olsun ki bizden istenen tüm talepleri yerine getirdik. Yeter ki ilçelerimizin, halkımızın problemleri giderilsin. Yapılamayan, gerçekleştirilmeyen icraatlar bu dönemde gerçekleşsin" şeklinde konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte 'Ben yok, biz varız' mantığıyla hareket ettiklerini, ilçede el atılmadık tarihi ve kültürel miras bırakmadıklarını anlattı. Yatırım ve hizmet anlamındaki tüm güzellikleri 'Başkan Altepe'yle sürdürülen uyumlu bir çalışmanın sonucu' olarak niteleyen Başkan Keskin, "Mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Görev yaptığımız süre içerisinde, büyük engelleri aşarak büyük projeleri tamamladık. Halkımızın derdiyle dertlenip sıkıntılara çare olabiliyorsak, ne mutlu bizlere" ifadelerini kullandı.
Altepe, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi olarak Yıldırım'da yaptıkları hizmet ve yatırımlara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Altepe toplantıya katılan muhtarların sorularını cevapladı.
(MŞ)

15.01.2013 14:25:34 TSI

Editör: Wan Haber