Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının başlamasıyla ilgili olarak, "Futbolda rekabetin daha da artacağı, mücadelenin yoğunlaşacağı, hedefler doğrultusunda beklentilerin fazlalaşacağı bir sürece giriyoruz" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF'nin resmi internet sitesinden yapığı açıklamada, 26 günlük bir aradan sonra, Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının bugün başladığını hatırlatarak, "Türk futbolunun öteden beri süregelen sorunları var. Göreve başladığımızdan bu yana, bu sorunları gidermek için yoğun bir uğraş içerisindeyiz. Bir yandan futbol ekonomisini güçlendirmek için çaba gösteriyoruz. Diğer yandan rekabetçi bir lig oluşturmanın yanı sıra kalitenin de artmasına çalışıyoruz. Bunları yaparken, empati ile beslenen hoşgörünün, futbolumuz için çok önemli bir itici güç olduğunu da biliyoruz" dedi.

"FUTBOLDAKİ TEMEL DEĞERİMİZ SAYGI VE FAİR-PLAY"
Futboldaki gerekliliklerden birinin de huzur ortamı olduğunu vurgulayan Demirören, "Rekabet olacak. Mücadele devam edecek. Yarışmacı takımlar hem sportif, hem de ekonomik hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba da gösterecek. Ancak hoşgörünün, sabrın, huzurun olduğu lig ortamında, futboldaki kazanımların daha da büyüyeceğini herkes hatırlayacak. Saygı ve Fair-play, öteden beri yine ısrarla üzerinde durduğumuz temel değerler. Futbolun yapı taşları olan bu değerlere ne kadar sahip çıkarsak, gönüllerimizde ayrı bir yeri olan bu oyun, o kadar anlam kazanacak ve güzelleşecek" diye konuştu.

"FUTBOLUMUZA SAHİP ÇIKALIM"
Türk futboluna sahip çıkması gerektiğini anlatan Yıldırım Demirören, "Bu keyifli oyunun felsefesini kavrar ve ona değer katarsak, kazanımlarımız o ölçüde artıyor. Bu saptamalar çerçevesinde, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında futbol ailesinin tüm kurum ve fertlerine her zamankinden daha büyük sorumluluk düştüğü görüşündeyim. Kulüp yöneticilerimizin kırıcı, yıpratıcı, yaralayıcı davranış ve görüşlerden kaçınmasının, futbolumuzu daha olgun, daha saygın bir platforma taşıyacağına inanıyorum. Teknik adamlarımızdan rekabetin yanı sıra kalitenin artması için gösterecekleri çalışmalarla lig heyecanını doruklara taşımalarını bekliyorum. Oyuncularımıza saha içi performanslarının yanı sıra, Fair-play olgusuna sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hakemlerimizin performanslarını daha da artırarak ikinci yarıdaki yoğun rekabete pozitif katkılar yapacaklarını biliyorum" şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARA VE MEDYAYA SAĞ DUYULU OLMALARINI RİCA EDİYORUM"
Taraftarların futbolun en öneli parçası olduğunu söyleyen Başkan Demirören, "Gönülden bağlı oldukları bu oyuna, kargaşadan, olaydan arınmış tribün görüntüleriyle sahip çıkarak takımlarını desteklemelerini, onlardan özellikle rica ediyorum. Medyamızın futbol barışını destekleyen sağduyulu yaklaşımlarla görev yapmasının, bu sürece çok daha anlamlı ve değerli katkılar getireceğine inanıyorum" ifadesinde bulundu.

"TÜM YAPTIRIMLARIN TAKİBİNDEYİZ"
TFF olarak iyi niyetli ve olumlu temennilerinin gerçekleşmesinden yana olduğunun altını çizen Demirören, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, yukarıdaki iyi niyetli ve olumlu temennilerimizin yanı sıra, saha içinde ve saha dışında huzuru bozmaya niyetlenen her türlü girişim karşısında gerek ceza hukuku, gerekse spor hukuku açısından tüm yaptırımların takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum. Bu vesile ile ikinci yarının futbolseverler açısından keyifli, coşkulu, futbol heyecanıyla dolu geçmesini temenni ediyor, Fair-play ve saygının hepimiz açısından temel öncelik olduğunu tekrar vurguluyor, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ımıza, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'mize, Spor Toto Süper Ligi'nde tüm kulüplerimize, teknik adamlarımıza, oyuncularımıza ve hakemlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
(DG-BH-S)

18.01.2013 15:10:51 TSI

Editör: Wan Haber