Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Hem federasyon, hem Kulüpler Birliği olarak önümüzdeki sezondan itibaren deplasman yasağının kalkması taraftarıyız" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Çalıştayı"na katılan TFF Başkanı Demirören, programın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirören, çalıştayı düzenledikleri için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti.
Demirören, kamuoyunda söylenildiği gibi hazırlanmış bir yasanın üzerinde tartışma yapılmadığını belirterek, "Burada kanunun hazırlanması tartışıldı. Futbol kanununun ayrı olarak yapılaması lazım. Burada da herkes hem fikir. Biz federasyon olarak, Kulüpler Birliği olarak, genel müdürlük olarak bütün kulüplerin problemlerini dinleyerek, futbolun sorunlarını bilen kişiler olarak, ayrı bir kanun tasarısı hazırlayıp bakanlığımıza sunacağız" dedi.
"Bakan Suat Kılıç çalıştaydaki konuşmasında deplasman yasağından dolayı rahatsızlığı olduğunu belirtti. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya ise Demirören, "Deplasman yasağı 1 senedir futbolda uygulanıyor ama bildiğim kadarıyla 4 senedir basketbolda uygulanıyor. Bugünün bir problemi değil. Basketbolun yanı sıra yine bildiğim kadarıyla voleybol maçlarında da uygulanıyor. Genel bir problem. Bu kulüplerin kendi arasında aldıkları bir karar. Biz hem federasyon hem Kulüpler Birliği olarak önümüzdeki sezondan itibaren deplasman yasağının kalkması taraftarıyız. Bu sadece futbolda değil, basketbolda, voleybolda 4-5 senedir uygulanan bir olay. Sadece futbolla getirmeyelim her şeyi lütfen" diye cevap verdi.
(SU-BH-S)

25.12.2012 15:43:02 TSI

Editör: Wan Haber