Yıldırım Belediyesi birçok belediyeye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Can Dost Kardeş Aile" projesini basın mensuplarına anlattı. Keskin, çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, maddi imkânsızlıklar içinde olan vatandaşlara yardım elini uzatmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Keskin, "Birçok sosyal projemiz üniversitelere tez konusu oldu. İşte biz bu sosyal belediyecilik projelerimize bugün bir yenisini daha eklediğimizi sizlere duyuruyoruz. Yıldırım bugün Türkiye'nin 10. büyük ilçesi. Bizler de "Can Dost Kardeş Aile" projesi ile yoksul vatandaşlarımıza el uzatacağız. Bu projemiz ile Yıldırım'ın 69 mahallesinin her birinden ihtiyaç sahibi birer aile seçilecek. Seçilen 69 aile, gönüllü olarak projeye destek verecek varlıklı ailelerle buluşturularak, iki aile arasında maddi-manevi bağ kurulması sağlanacak. Bu projenin en başına da kendi adımı yazıyorum. Maddi imkânı olan tüm Bursalıları projemize katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Bu projenin Emir Sultan Hazretleri döneminde de benzerinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Keskin, o dönemde varlıklı aileleri çınar ağaçlarının, yoksul aileleri ise erguvanların temsil ettiğini belirterek, kendilerinin de çınarlarla erguvanları bir araya getirerek zenginle fakiri kaynaştırmayı arzu ettiklerini söyledi.
"Can Dost Kardeş Aile" projesi ile maddi imkânı olmayan ailelere gelir seviyesi yüksek olan aileler destek verecek. Varlıklı aileler yoksullarla özel günlerde bulaşarak yemek yiyip sohbet edecek, birbirlerinin dertlerine derman olmaya çalışacak. Aynı zamanda varlıklı aile, maddi imkânları doğrultusunda diğer aileye maddi destekte bulunacak.
Bayramlarda yoksul aile hediyelerle ziyaret edilecek. Ramazanda gıda ile ziyaret edilip, bir akşam da iftara alınacak. Yazın birlikte piknik yapılacak. Öğrenci varsa, imkânlar dahilinde burs verilecek. Bu aile kardeşliği ömür boyu sürecek. Projeye katılmak isteyen durumu iyi olan aileler, yoksul aile almak üzere Yıldırım Belediyesi'nin
0224 363 55 00 telefonu ve www.yildirim.bel.tr internet sitesi üzerinden başvurabilecek.
(MŞ)

07.02.2013 12:18:10 TSI

Editör: Wan Haber