İstanbul'da bir vatandaş, dünya barışı için hazırladığı ve NASA aracılığıyla uzaya göndereceği mektubu yılbaşı kutlamalarının yapıldığı İstanbul Taksim Meydanı'na getirdi.
Yılbaşı kutlamalarının kalbi olan Taksim'de ilginç kıyafetiyle dikkat çeken Edip Oral isimli vatandaş, savaş karşıtı mesajlar vermek için Taksim Meydanı'na geldi. Üzerindeki savaşa hayır anlamına gelen "No War" kelimesinin bulunduğu beyaz takım elbisesiyle vatandaşların ilgi odağı olan Edip Oral, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla bu gece Taksim Meydanı'nda olacağını söyledi.
Üzerinde taşıdığı oyuncak silahların namlularından çıkan çiçeklerle dikkat çeken Oral, "Herkesin dünya barışına katkı sağlaması gerekiyor. Benim bu gece vereceğim mesaj da bu" dedi.

UZAYA MEKTUP GÖNDERECEK
İlginç kıyafetiyle dikkat çeken savaş karşıtı Edip Oral, İngilizce olarak yazdığı mektubu da çerçeveleterek Taksim Meydanı'nda dolaştırdı. Mektupta, dünyanın var olması için savaşların sona ermesi gerektiğine dair mesajlar yer aldığını belirten Oral, "Bu mektubu 2013 yılında NASA aracılığıyla uzaya göndereceğim. Uzaya göndermemin amacı mesajın tüm dünyaya yayılması" diye konuştu.
Oral mektubunu ABD Başkanı Obama aracılığıyla NASA'ya göndermeyi planlıyor.
(AC-AC-Y)

31.12.2012 20:25:25 TSI

Editör: Wan Haber