İstanbul Emniyeti, yılbaşı hazırlıklarını basına tanıttı. Taksim Meydanı'nda düzenlenen gösteride Noel Baba kılığındaki polis, tacizciyi etkisiz hale getirdi. Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş, yılbaşı gecesi İstanbul'da 5 bin polisin görev yapacağını belirterek, çeşitli kılıklardaki polislerin kalabalıkta yaşanabilecek olaylara anında müdahale edeceğini söyledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yılbaşı gecesi için hazırlıklarını tamamladı. Taksim Meydanı'nda yılbaşı gecesi için yapılan hazırlıkları basına tanıtan polis, izleyenlerden tam not aldı. Gezi parkı girişinde düzenlenen temsili gösteride, Noel Baba ve piyangocu kılığındaki güven timleri, yılbaşı gecesi kadınları taciz eden şahısları etkisiz hale getirdi.
Emniyetin yılbaşı gecesi hazırlıkları ile ilgili bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş, vatandaşların yeni yıla huzurlu bir şekilde girebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Yılbaşında İstanbul'un 5 ayrı noktasında ağırlıklı tedbirler alındığının altını çizen Güneş, "Beyoğlu ve Nişantaşı'nda 2 bin 500, ilimiz genelinde ise 5 bin polisle görev yapacağız. Cuma günü tatil başlangıcı olduğu için yılbaşı tedbirlerimizi de cumartesi gününden itibaren başlatıyoruz. Özellikle alışveriş merkezlerinde, semt pazarlarında yılbaşı tedbirlerini başlatmış olacağız. Yılbaşı gecesinde Taksim'deki çalışmalar nedeniyle Nişantaşı'nda daha geniş katılım olacağını tahmin ediyoruz. Bu bölgedeki tedbirlerimizi iki kat artırıyoruz. 640 güven timi yılbaşında görev yapacak. Arkadaşlarımız çeşitli kılıklarda vatandaşlarımızın arasında görev yapacaklar. Ekiplerimiz bazen Noel Baba, bazen simitçi, bazen kestaneci kılığında görev yapacak. Amaçları oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek" dedi.
Emniyet olarak Taksim'in taciz ile anılmasını istemediklerini söyleyen Güneş, "Bu aldığımız tedbirler neticesinde meydana gelen taciz olaylarında ciddi azalmalar oldu. Rakam vermek gerekirse 2011 senesi yılbaşı gecesinde toplam 14 taciz olayı yaşandı ve 7 tanesi tutuklandı. Geçen yıl da 13 taciz olayından 3'ü tutuklandı. Hatta hatırlayacağınız gibi bir de yabancı uyruklu vatandaş tutuklanmıştı" diye konuştu.
Taksim'e gelecek kötü niyetli vatandaşları uyaran Güneş, "Biz her noktada olacağız. İstiklal Caddesi'nin başından sonuna kadar bütün sokak başlarında hem yunus ekipleri hem de resmi ekipler olacak. Eğlence merkezlerinin yoğun olduğu sokaklarda kuvvetli birliklerimiz olacak. Geçen sene olduğu gibi bu sene de kamera sistemlerimizi tekrardan gözden geçirdik. İstiklal Caddesi'nde ve Taksim Meydanı'nda toplam 100 kamera görev yapacak. Bunlardan 70 tanesi HD özelliğine sahip ve seyyar kamera olacak. Kalabalık içerisindeki olayları anında görüntüleme imkanı olacak" ifadelerini kullandı.
(ÖFA-GS-Y)

25.12.2012 15:26:45 TSI

Editör: Wan Haber