Kadıköy'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile maliye ekipleri, yılbaşı öncesinde özellikle alkollü içki tüketimi yapılan iş yerlerinde sahte içki temizlik ve vergi denetimi yaptı.
İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile maliye ekipleri, özellikle alkollü içki tüketimi yapılan restoran, kafe, bar ve çeşitli eğlence mekânlarında sahte içki ve temizlik denetimi yaptı. İkişer kişiden oluşan 20 kişilik ekip ellerindeki barkot okuma cihazlarıyla şişelerdeki barkodun ve bandrolün sahte olup olmadığına baktı. Denetim ekibi içerisinde bulunan maliye görevlileri ise, işletmelerin ruhsat ve vergi durumunu kontrol etti. Denetlenen iş yerlerinde sahte içkiye rastlanmazken denetim görevlileri iş yerlerinin özellikle mutfak bölümlerinin temiz olup olmadığını da kontrol etti. Temizlik kurallara uymayan iş yerlerinin çalışanları ve sahipleri uyarıldı. Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol görevlisi Nihal Atmaca, "Yılbaşı öncesi rutin kontrol yapıyoruz. Sebebi ise içerisinde belli oranda alkolün olup olmadığı ve alkol dışı maddelerin olup olmadığı tespit etmek. Sahte içki insan sağlığı açısından önemli çünkü körlüğe hatta ölüme bile götürebiliyor. Biz de içki tüketiminin artığı yılbaşı öncesi denetimlerimizi artırdık. Şu ana kadar Kadıköy'de yapılan kontrollerde girilen mekanlarda sahte içkiye rastlanmadık" dedi.
Bir iş yeri sahibi ise, "Biz kendimize güveniyoruz. Bu denetimlerin sık sık yapılmasından yanayız. İnsanlara sahte içki verilmesin" diye konuştu.
(HÖ-AU-Eİ-Y)

19.12.2012 19:49:17 TSI

Editör: Wan Haber