Yeni yıla sayılı günler kala Van’da da yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan hindiler de görücülüğe çıktılar. Sıhke Caddesi Eski Meydan Sokak’ta hindilerini satışa çıkaran vatandaşlar beklediği ilgiyi görmedi. Cadde ve sokaklarda satışa sunulan hindiler, çuvalda, hamal arabasında, yerde veya kolilerde alıcı beklediler Yılbaşına özel olarak köylerinde yetiştirdiği hindilerin fiyatının 30 ila 50 arasında değiştiğini belirten satıcılar, beklenen ilginin gösterilmediğini söylediler.


HİNDİLERE RAĞBET YOK
Başkale’nin Eşmepınar köyünden yetiştirdiği hindileri Van merkezine getirip satmaya çalışan M. Emin Uçar, bu yıl satışların çok durgun olmasından yakındı. Uçar, “Köyden sabah saatlerinde hindileri getirip satmaya çalıştım. Ama satışlar çok durgun. Bu memlekette yılbaşı için kimse hindi almıyor. Keşke batı illerine götürseydim” dedi.


“BÜYÜK KENTLERDE HİNDİNİN SATIŞLARI DAHA İYİ”
Mehmet Gencer de, hindilerin batı illerinde daha çok rağbet gördüğünü belirterek, “Bu sabah geldim ve işler çok durgun. Yani satış hiç yok. Hindinin tanesini 30 ila 50 TL arasında satıyoruz. Hindileri köyde besledik ve buraya satmaya getirdik. Büyük kentlerde olsa şimdi tüm hindileri satmıştık. Burada 50 TL olan hindiyi büyük kentlerde 100 TL verirdik. Ama gidemedik” ifadelerini kullandı.


HİNDİYE ALTERNATİF ÖRDEK
Diğer satıcılardan farklı düşünen Ahmet Kara ise, hindi yerine ördek satarak yılbaşı gecesine bir alternatif sundu. Yıllarca alışılan hindilere alternatif olarak ördek sattığını belirten Kara, “Herkes hindi satıyor ben ise alternatif olarak ördek getirdim. İsteyen hindi isteyen de ördek alsın. Tanesini 30-40 TL’den satıyorum. Ördekler de hindilerin rakibi artık” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber