Yeni yılı sevdiklerine hediye vererek karşılamak isteyen vatandaşlar için alternatif ve ekonomik alışverişin adresi olan Mamak'taki Hanımeller Çarşısı kapılarını açtı.
Yılbaşı nedeniyle açılış tarihini bir hafta önceye alan Hanımeller Çarşısı'nda satışa sunulan hediyelerin büyük bir kısmı el emeği göz nuru ürünlerden oluşuyor. Özel tasarım takılardan elişi kazaklara, seramikten bibloya kadar birçok el yapımı ürün çarşıda satılıyor. Çarşıda satışı gerçekleştirilen bir çok ürünün el emeği olması nedeniyle de her ürün kendine özel ve başka bir eşi daha bulunmuyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Evinde çalışarak el emeği göz nuru ürünler üreten kadınlar için açtığımız Hanımeller Çarşısı Mamaklı kadınlara aile bütçelerine destek olma şansı sunuyor. Çarşımızda bulunan ürünlerin bir çoğu tamamen el yapımı. El yapımı ürünlerin bir özelliği vardır. Hiçbir el yapımı ürün diğerine benzemez. Yeni yılda sevdiklerine özel bir hediye vermek isteyen, bunu yaparken de ekonomik olmasına dikkat edenleri Mamak Kültür Merkezi'nde kurulan Hanımeller Çarşısı'na bekliyoruz. Bu çarşıda alanda satan da kazanıyor" dedi.
Daha önce duyurulan açılış tarihinden önce kapılarını açan Hanımeller Çarşı'nda bu ay aile merkezleri de stant açtı. Seramik, ahşap boyama ve perspektif tablo gibi özel çalışmaların yer aldığı stantta daha çok ev dekorasyonuna yönelik ürünler bulunuyor. Bu ayki Hanımeller Çarşısı'nı açılışının ilk gününde AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel ziyaret etti. Stantları tek tek dolaşarak bilgi alan Güzel'e, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, Mamak Aile Merkezleri Koordinatörü Rabia Zencirkıran ve Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç'ın eşi Kadriye Onurtekin Kılıç eşlik etti.
(ZÇ-ÖZ-Y)

28.12.2012 11:26:48 TSI

Editör: Wan Haber