2013 yılına sayılı saatler kala Bursa'da Kapalıçarşı'yı hedef alan üç bayan hırsız, güven timleri tarafından suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kapalıçarşı'da önceki gün şüphe üzerine harekete geçen güven timleri, üç bayanı takibe aldı. Yaklaşık 1 saat süren sıkı takibin ardından bir mağaza önündeki tezgahtan kızına kazak almak isteyen R.T.'yi kıskaca alan üç bayan hırsız, R.T.'nin pantolon cebindeki 90 TL parasını alarak olay yerinden kaçmak istedi. Bu sırada hırsızları takibe alan güven timleri, Neriman T. (20), Türkan D. (28) ile yeğeni Deniz D.'yi (23) suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan ve haklarında daha önceden birçok kez işlem yapılan üç bayan, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından 'yankesicilik' suçundan adliyeye sevk edildi.
ÇALDIĞI TELEFONU SATMAK İSTERKEN YAKALANDI
Bir gün önce eczacı bayanın elindeki cep telefonunu çalıp kaçan genç, ertesi gün çaldığı cep telefonunu satmak isterken yakalandı.
Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi üzerinde bankaya yetişmek isteyen eczacı A.Y.'nin (49) arkasından yaklaşan bir kişi, elindeki cep telefonunu kaparak kaçtı. Kadının bağırarak yardım istemesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen hırsızın daha önceden hakkında çeşitli suçlardan işlem yapılan Ahmet E. (28) olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ikinci el cep telefonu satışı yapılan Santral Garaj'da beklemeye geçti. Olaydan bir gün sonra çaldığı cep telefonunu satmaya gelen Ahmet E., kıskıvrak yakalandı.
Gözaltına alınan zanlı sorgulamasının ardından 'kap-kaç' suçundan Adliye'ye sevk edildi.
(ET-ÖK-Y)

30.12.2012 15:32:14 TSI

Editör: Wan Haber