Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı özel çekilişinde çeyrek bilete isabet eden 45 milyon liralık büyük ikramiyenin 4 talihlisinden biri, Mersin'den evli ve 1 çocuk babası güvenlik görevlisi Şahin Özdemir oldu.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde yaşayan ve aynı mahallede faaliyet gösteren bir petrol dolum tesisinde özel güvenlik elemanı olarak çalışan Şahin Özdemir'in (25), büyük ikramiyenin kendisine çıktığını öğrendikten sonra çeki almak üzere dün Ankara'ya gittiği öğrenildi.
Şahin Özdemir'in patronu Şerafettin Kadoğlu, talihlinin yaklaşık 1 yıldır şirketinde özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirterek, "Ailesini de tanıyorum. Seracılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Çok fakir ve gariban bir aile. Büyük ikramiyenin ona çıkmış olması çok isabetli olmuş. Burada aylık 800 lira maaşla çalışıyordu" dedi.
Şahin'in ikramiye kazandığı biletini 31 Aralık olan son gün Adana'dan aldığını söyleyen Kadoğlu, "31 Aralık günü personelin maaşlarını ödemiştim. Şahin de kayınbiraderine para vererek Adana'dan kendisine bir bilet almasını söylemiş. Salı günü bilet numarasını gazeteden kontrol ettiğinde büyük ikramiyenin kendisine çıktığını görmüş. İnanamamış, orada şoka uğramış ve baygınlık geçirmiş. Sonra durumu bana ilettiler. Ben de dün evlerine gidip kendisini kutladım. Ev çok kalabalıktı. Benim şirketimde çalışan bir kişiye böyle büyük bir ikramiyenin çıkmış olmasına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Para yerini buldu. Çünkü buna çok ihtiyacı vardı. Yoksulluk içinde büyümüş, 8 ay önce de bir çocuğu olmuştu" diye konuştu.
Şahin Özdemir'in mesai arkadaşlarından güvenlik amiri Okan Sever ise, heyecanı birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "Salı günü Şahin'in nöbeti vardı. Ben henüz tesislere gelmemiştim. Büyük ikramiyeyi kazandığını gazeteden okuduktan sonra telefonla beni aradı heyecanlı bir şekilde. 'Hemen tesislere gel' dedi ve büyük ikramiyenin kendisine çıktığını söyledi. Tesislere geldiğimde ağabeyleri de yanındaydı. 'Bunu araştırmam lazım. O yüzden gitmem gerekiyor' diyerek buradan ayrıldı. Doğruymuş. İyi bir arkadaşımızdı, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

TALİHLİNİN MERSİN'DEKİ AİLESİ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞIYOR
7 çocuklu bir aileden gelen Şahin Özdemir'in evinde ise büyük sevinç yaşanıyor. Kazanlı Mahallesi'nde 2 katlı bir evde babası ve kardeşleriyle birlikte yaşayan Şahin Özdemir'in, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendikten sonra 2 kardeşi ile birlikte Ankara'ya gittiği belirtilirken, 16 yıl önce kan davasından kaçarak Kilis'ten Mersin'e gelen ve daha sonra kan davalıları ile barışan baba Ökkeş Özdemir (55), oğlunun tek bir bilet aldığını ve hiç böyle bir ikramiye çıkacağını ümit etmediklerini dile getirerek şöyle devam etti:
"Oğlum iş yerine gittiğinde durumu öğrenmiş. Hemen eve geldi ve ikramiye kazandığını bize söyledi. Oğlum Ankara Bilkent Üniversitesi'ni kazanmıştı ama param olmadığı için gönderemedim. Fakirlik içinde büyüdü. 7 oğlum var, bunlardan sadece birini okutabildim. Yaşamımız çok zor geçti. Hep yoksulluk içinde yaşadık. Şahin'i de para olmadığından okutamayınca polis olmak istedi. Sınavlara girdi ama kazanamadı. Serada, bahçede, tarlada çalıştı uzun süre. Sonra askere gidip geldikten sonra evlendirdim. 1 yıldır da özel güvenlik elemanı olarak çalışıyordu."
Anne Senem Özdemir de çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese kısmet etsin inşallah. Ben çocuklarımın hepsinin bir iş ve ev sahibi olmasını istiyorum. Çok yoksulluk çektik, onları yokluk içinde büyüttüm. Bundan sonra Allah çocuklarıma yoksulluk göstermesin" dedi.
Öte yandan uzun süre işsiz kaldıktan sonra 1 yıldan bu yana güvenlikçi olarak çalışan milyonerin, bileti 8 aylık kızı Duygu için aldığını söylediği ve bu parayla kızını en iyi okullarda okutmak istediğini söylediği belirtildi.
(HSK-GS-Y)

03.01.2013 13:14:02 TSI

Editör: Wan Haber