Yılbaşında çekilecek olan Milli Piyango yılbaşı biletlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Milli Piyango satıcıları biletlerin tükenmeye başladığını söyledi. Çorlu'da biletlerin yüzde 98'inin tükendiğini kaydeden biletçiler, 31 Aralık gününe bilet kalmayacağını söylediler.
Çorlu'da milli piyango bayii olarak bilet satışı yapan Bayram Müstecepoğlu büyük ikramiyenin Çorlu'ya çıkacağını umduğunu söyledi.
Türkiye genelinde milli piyango biletlerin tamamının çekildiğini belirten biletçi Müstecepoğlu: "Bayiler biletleri aldılar. Artık bilet satışı yok. Seyyar biletçilerin, bayilerin elinde ne kadar bilet kaldıysa o kadar bilet var. Bu yıl talep önceki yıllara oranla daha da arttı. Çeşitli şans oyunları ve milli piyangodan ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyelerini alması, vatandaşların ilgisinin daha da yoğunlaşmasına neden oldu. Bayilerin elindeki biletler tamamen bitmek üzere Pazar gününe belki tek tük bilet kalır, Pazartesi gününe ise bilet kalmaz" dedi.
Biletlerin yüzde 99'unu tükendiğini kaydeden biletçiler: "Bilet almak isteyen vatandaşlarımız bilet almak için son günü beklemesinler ve bir an önce biletlerini alsınlar derim. Çünkü bazı bayilerde biletler bitti. Diğer bayilerde de bugün yarın biletler tükenir. Şu anda bayilerimizin ellerinde genelde çeyrek biletler kaldı. İkramiyenin Çorlu'ya çıkmasını istiyoruz" dediler.
29 Kasım'da piyasaya sürülen Milli Piyango yılbaşı biletlerinde tam bilet 40, yarım bilet 20, çeyrek bilet ise 10 TL'den satılıyor. Bu yıl küçük ve büyük ikramiye ile birlikte vatandaşlara 242 milyon TL dağıtacak olan Milli Piyango İdaresi, biletlerin satışından 400 milyon TL gelir sağlayacak.
(SŞ-MC )

29.12.2012 12:42:54 TSI

Editör: Wan Haber