Türk sinemasının kült filmlerinden olan Yılanların Öcü'nün tiyatro uyarlaması, Yenimahalleliler ile buluşuyor. Fakir Baykurt'un ünlü romanından tiyatro sahnesine taşınan oyun, yarın Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek.
1954 yılında köyde yaşayan bir ailenin evlerinin önüne usulsüz bir şekilde ev yapılmasına karşı verdikleri mücadeleyi ve uğradıkları haksızlıkları konu alan oyunu, Ankara Orta Oyuncuları sahneye taşıyor. Onunu konusu ise şöyle:
"Kara Bayram, karısı, annesi ve çocuklarıyla beraber sakin bir hayat süren, toprak işleriyle uğraşan bir çiftçidir. Komşuları Haceli, Bayram'ın evinin önüne ev yapmak için temel atar. Aslında temel iki aile arasındaki büyük düşmanlığın başlangıcına atılmıştır. Oysaki en büyük hata Kara Bayram'ın evinin önünü satılığa çıkaran ve Haceli'ye bu toprağı satan muhtardır. Ancak Bayram ve Haceli gerçek suçluları aramaktansa, aralarında ezeli bir rekabete girmeyi seçerler. Irazca ve Bayram'ın Haceli'ye ait keresteleri yok etmesiyle aralarındaki anlaşmazlık bir savaşa dönüşür."
Tiyatroseverler davetiyelerini gişeden alabilecek.
(BK-CC-Y)

11.02.2013 11:53:44 TSI

Editör: Wan Haber