Giresun Orman Bölge Müdürlüğü 2013 yılına 13 bin fidan dağıtarak giriyor.
Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılı arifesinde Giresun, Ordu ve Sivas Koyulhisar'da 13 bin adet çam fidanı dağıtacak. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'nce 'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim' sloganı ile hayata geçirilen fidan dağıtım kampanyası Ordu İlk adım anıtında gerçekleşti. Fidan Dağıtımına Ordu Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Abdullah Demir, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, Ordu Orman İşletme Müdürü Sedat Kaygısızca, Fidanlık Müdürü Mümin Tomakin katıldı.
Vatandaşlara fidan dağıtmadan önce kısa bir konuşma yapan Bölge Müdür Yardımcısı Karaağaç, "Orman ve Su işleri bakanlığımızın talimatı ile orman genel müdürlüğümüz yurt genelinde 2013 yılını ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesi ile ilgili bir kampanya başlattı. Bununla ilgili her ilde bu şekilde fidan dağıtarak yeni yıla fidan dikerek hem bu fidanların yetişmesi ve gelişmesini sağlamak aynı zamanda halkımızın daha duyarlı artırmak için böyle bir kampanya düzenlendi. Giresun Orman Bölge müdürlüğü olarak, Giresun, Ordu, Sivas Koyulhisar'da da 2013 yılına 13 bin fidan dikerek girmek istiyoruz. Bugün akşama kadar fidan dağıtacağız."diye konuştu.
Ordu Vali Yardımcısı Abdullah Demir ise, "Mutlu bir gelecek için ağaç kesilerek altında dilek dileniyor. Eğer fidanları orman ile buluşturulursa mutlu bir gelecek olur. Bazı illerde yılbaşında ağaç kesildiğini görüyoruz. Mutlu bir gelecek için ağaç kesip altında dilek dilemek yerinde ağaçları orman ile buluşturarak ancak mutlu bir gelecek mümkün olur. Bu nedenle özel bir günde böyle bir kampanya yapılıyor. Bu kampanyada emeği geçen tüm orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Herkese mutlu yıllar diliyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra çam fidanlarının protokol mensupları tarafından vatandaşlara dağıtımı başladı.
(RCP-SLH-Y)

31.12.2012 14:47:56 TSI

Editör: Wan Haber