AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fıratı ziyaret ederek Koçali Barajı temel atma törenin en kısa zamanda atılacağının müjdesini verdi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'da devam eden sulama projelerinin hız kazanması için girişimlerde bulunulduğunu bildirdi. Yetiş, yaptığı açıklamada, Koçali Barajı sulama alanında yer almayan Bölükyayla ve Çaltılı köyleri arazilerinin de sulama alanına alındığını belirtti. Yetiş, "Koçali Barajı sulama alanı içerisinde yer almayan Bölükyayla ve Çaltılı köyü arazilerinin de baraj sulama kanalları sistemi içerisine alınması sağlanmıştır. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde, 2011 yılı içerisinde yapılacak olan Koçali Barajı Proje ihalesi kapsamına Bölükyayla ve Çaltılı Köyleri sulama kanallarının da dahil edilmesi kararlaştırılmıştır. Böylece Koçali Barajı'nın sulama alanı artmış olacak ve Bölükyayla Beldesi ile Çaltılı köyü arazilerinin de sulu tarıma geçmesi sağlanmış olacaktır.
Bakanlık nezdinde, cazibeli sulama imkanı sağlayacak olan Koçali, Gömükan ve diğer baraj projelerinin hızlandırılması için girişimlerde bulunduk. Ustalık döneminin bütün nimetlerinden bütün hemşerilerimizin faydalanabilmesi için vekiller olarak el birliği ile çalışacağız. Seçim süresince aldığımız notlar ve seçimden sonra edinilen bilgiler ile hazırladığımız çalışma programı çerçevesinde ilimizin çözüm bekleyen problemleri için ilgili bakanlıklarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Başbakanımızın da vurguladığı gibi bu dönemin çok çalışılacak bir dönem olacağı bilinci içerisindeyiz" dedi.
(CK-AŞ-Y)

29.12.2012 15:01:32 TSI

Editör: Wan Haber