Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi'nin birleşmesi sonucu oluşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Lüleburgaz ilçe örgütü toplandı.
Partinin ilçe örgütlenmesinin geçici görev dağılımlarının yapılması ve partinin geleceği hakkında konuşmak üzere düzenlenen toplantıda, Partinin geçici basın sözcüsü Sahir Uçar, kadın ve gençlik sözcüsü Şebnem Özçiçek seçildi.
Partinin çevre sorunlarına duyarlı olduğu ifade edilen toplantıda, partinin geniş bir kitleye ulaşmasını amaçladıkları söylendi.
Parti Meclisi üyesi ve Lüleburgaz basın sözcüsü Sahir Uçar, yaptığı açıklamada, partinin Lüleburgaz'da ilçe örgütlenmesinin alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Doğa, insan ve emek üçgeninde mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Uçar, "Tıkanan politikanın da önünü açmak çabasıyla bir dönemi başlatmak istiyoruz. Her türlü ayrımcılığın ve ötekileştirmenin yer almadığı, hiyerarşik bir yapı oluşturmadığımız, hiç kimsenin 2 numara olmadığı bir partinin içindeyiz. Yüzde 50 kadın, yüzde 20 gençlik, yüzde 5 engelliler kotasının olduğu bir yapılanma oluşturacağız" dedi.
Tabandan üretim, tabandan uygulama, aşağıdan yukarı siyasetin temel çalışma yöntemleri olacağını dile getiren Uçar, "Partimiz herkese açık, herkesin söz sahibi olduğu ve her düşüncenin özgürce ifade edildiği bir ortam olacaktır. Felsemiz 'nasıl bir dünya istiyorsak öyle bir siyaset yapmak' Eşsözcümüz Sevil Turan'ın dediği gibi şov yapmıyoruz, dans ederek geliyoruz. Eğer bir şov gerekirse bunu halkımızla yapmak istiyoruz" diye konuştu.
(MK)

07.12.2012 15:06:53 TSI

Editör: Wan Haber