Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent Belde Belediyesi, 2012 yılı içinde birer adet greyder ve kamyon alarak araç sayısını 7'ye yükseltti.
2012 yılında 9 kilometre asfalt yol yaparak beldenin mahalle yollarının büyük bir kısmını asfalt yol haline getiren Yeşilkent Belediyesi, hizmetlerde ihtiyaç duyulan makine ve araç alımını sürdürüyor. 2010 yılında jisibi adı verilen sıfır kilometre yükleyici ve kazıcı iş makinesi satın alan Yeşilkent Belediyesi, 2011 yılında hizmet otosu ve 2012 yılında ise makine parkına bir kamyon ve birde greyder ekledi. Belediyeye kazandırılan Greyder'in Samsun Atakum Belediye'sinden, Kamyon'un ise İzmir Buca Belediye'sinden hibe yolu ile alındığını belirten Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, "Belediyemiz, kısa bir süre önce yasalaşan Yeni Büyükşehir Yasası'na göre nüfusu 2 binin üzerinde olduğu için kapanmıyor. Belde halkına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmet vermeye ve hizmet üretmeye devam edecektir. 2012 yılında 9 kilometre asfalt yol yapan hatta kendi imkanları ile asfalt yol yapan sayılı belde belediyeleri arasında yer almaktadır. Tüm kısıtlı imkanlara rağmen belediyemiz mahalle yollarını asfaltlamayı başarmıştır. Halkımızın bugüne kadar bize gösterdiği destekler doğrultusunda kısıtlı bütçelerle tasarruf ederek güzel işlere imza attık. 2010 yılında bir iş makinesi alırken, 2012 yılında bir kamyon ve bir greyder alarak beldemizin hizmetine sunduk. Bu araçların alımında bize desteklerini esirgemeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Samsun Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ile İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya teşekkür ediyor, Yeşilkent'in gelişip kalkınması için gece gündüz mücadeleye devam ediyoruz" dedi.
Yeşilkent Belediyesi'nin 2013 yılında önemli projeleri hayata geçirmeyi planladığını belirten Başkan Maral, "Belediye olarak yeni yılda mahalle yollarımızda ki asfalt çalışması devam edecek. Bunun yanı sıra, çöp kamyonu, vidanjör, morglu cenaze yıkama aracı almayı planlıyoruz. Ayrıca beldemize, halı saha, semt futbol sahaları, düğün salonu, mezbahane ve mesire yeri yapacağız" diye konuştu.
(SG-GKH-Y)

10.12.2012 14:25:24 TSI

Editör: Wan Haber