Yeşiltepe Eğitim Derneği (YEŞİLDER) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Valisi Vasip Şahin'in ziyaret etti.
Ziyarete; YEŞİLDER Başkanı Mümtaz Toy, Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Temizer, Ali Tosun, Hüseyin Gökçe, Selahattin Polat, Sait Yalçın, Metin Dönmez, Yeşiltepe Milli Egemenlik Orta okulu Müdürü Zeki Altunkaya, 13 Şubat İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Kaplan ve Hoca Ahmet Yesevi Muhtarı Ahmet Temelli katıldı.
Dernek çalışması hakkında bilgi veren YEŞİLDER Başkanı Mümtaz Toy, Yeşiltepe'de yedi bin öğrencinin eğitim gördüğünü, Yeşiltepe Eğitim Derneği olarak öğrenci dostu projesi başlatarak öğrencilerin gündelik hayatta karşılaştıkları sorunların yanı sıra daha nitelikli eğitim alabilmenin önünü açmak için faaliyetler içersinde bulunduklarını ifade etti . Toy konuşmasını şöyle devam etti."Öğrenci dostu projesi kapsamında SYD Vakfı girişimiyle bin 640 öğrenciyi giydireceklerini söyledi. Ayrıca Malatya Eğitim Bursu platformuyla da protokol imzalayarak Yeşiltepeli üniversite öğrencilerine burs taleplerini karşılamak istediklerini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şahin ise, "Malatya'nın bölgesel şehir olma yolunda önemli merhaleler katlettiği görülmektedir. Bu ise eğitime verilen emeğin karşılığı olarak görülmektedir. Malatyalıların çalışkan ve gayretleri takdire şayandır. Yeşiltepe Eğitim Derneğinin çalışmalarını da dikkatle takip ediyoruz. Ve faydalı çalışmaları görünce de memnun oluyoruz" ifadesini kullandı.
(NA-Y)

21.12.2012 15:45:13 TSI

Editör: Wan Haber