Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, bazı televizyon programları ve sosyal medyanın kültürel yozlaşmaya neden olduğunu söyledi.
Kültürel yozlaşmanın günümüzde ciddi anlamda etkisini gösteren bir durum olduğunu ifade eden Yeşilay Temsilcisi Mümin Argun, "Nereden gelip nereye gittiğini, tarihini, kültürünü, gerçek değerlerini bilmeyen ve televole kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmiş insanlar sayesinde bu ülkede gelişen kendini bilmezlik vakaları hızla artıyor. Televizyon kanallarındaki abuk sabuk diziler ve yarışma programlarında yozlaşmanın alası var" dedi.
Bazı televizyon programlarını eleştiren Argun, "Bakıyorsunuz 80 yaşındaki bir adam, 35 yaşındaki bir hanıma talip oluyor. Bazen 35 yaşındaki bir hanım, 75 yaşındaki bir adama talip oluyor. Adam sahneye çıkıyor, her tarafı dökülüyor. Kahkahalar birbirini takip ediyor. Böylece yaşlılığa saygı, şefkat, acıma duyguları ortadan kaldırılıyor" diye konuştu.

"TELEVİZYON DİZİLERİNİN HER BİRİ AYRI BİR FELAKET"
"Televizyon dizilerinin her biri ayrı bir felaket" diyen Mümin Argun, "Hangi kanalı açarsanız açın, insanlar bir gerilim, bir stres, bir bunalım içinde. İşte bütün bunlar insanları kirletiyor, ruhları, kafaları kirletiyor, karıştırıyor. Sanki kabalık, saygısızlık, küstahlık, şirretlik, edepsizlik normal bir durum gibi gösteriliyor" şeklinde konuştu.
"Bu insanlar, toplumun ruh sağlığı ile oynadıklarının acaba farkındalar mı?" diye soran Yeşilay Samsun Temsilcisi Mümin Argun, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece televizyonlar mı? İnternet daha etkili bir yozlaşma, yozlaştırma aracı oldu. İçinde her türlü şeyi barındırıyor. Güvensiz, ürkütücü bir ortam olmaya başladı. Gençler ve çocuklar için ciddi tehlikeler taşıyor. 'Sosyal medya' denilen kavramın dünya çapında pohpohlanması ile 'küresel bir uyuşturma hareketi' söz konusu oldu. Dünya gençliği günlerini internette harcıyor. Tüketiyorlar ve tükeniyorlar. Artık bu yanlış gidişatın farkına varalım. Biraz seçici, eleştirici olmayı bilelim. Türkiye'de her yeni güne yeni bir gündem ile başlıyoruz. Bizler bilinçli bireyler olmadıkça toplumda kültürel yozlaşma daha da artacak. Tehlikenin ne kadar farkında mıyız? Gelin hepimiz el ele verelim, bu manevi değerlerin ezilmesine, çiğnenmesine, ayaklar altında yok edilmesine imkan vermeyelim. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Gemi batarsa hepimiz mahvolacağız. Ne olur biraz dikkatli olalım, biraz saygılı olalım. Lütfen bindiğimiz dalı kesmeyelim."
(SAM-SLH-Y)

16.01.2013 11:54:30 TSI

Editör: Wan Haber