Bölgesel Amatör Lig'de Ayvalıkgücü Belediyespor ile Yenişehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından bir grup Ayvalıkgücü Belediyesporlu taraftar, Yenişehir Belediyespor kafilesini taşladı. Olaylarda 6 kişi yaralandı.
Bölgesel Amatör Lig 9. Grup'ta 29 puanla zirveyi paylaşan Ayvalıkgücü Belediyespor ile Yenişehir Belediyespor arasında Ayvalık Stadı'nda oynanan mücadeleyi Ayvalıkgücü 3-2 kazandı. Maç sonrası Ayvalık İlçe Stadı'nı terk etmeye hazırlanan Yenişehir Belediyesporlu futbolcular ve yöneticiler, taşlı saldırıya uğradı. Yöneticiler Mehmet Günay, Özcan Turanlı, kaleci antrenörü Muharrem Alkuş, antrenör Ahmet Zeytin ve futbolcular İbrahim Çulgatay ile Doğan Kaplan atılan taşlarla yaralandı.
Yönetici Mehmet Günay, kaleci antrenörü Muharrem Alkuş ve futbolcu İbrahim Çulgutay Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Başından darbe alan Mehmet Günay'ın başına 3 dikiş, kaleci antrenörü Muharrem Alkuş'un yüzüne de 4 dikiş atıldı. Diğer yaralılar ayakta tedavi edilirken, Yenişehir Belediyespor kafilesi, polis nezaretinde kaldıkları otele götürüldü.
Yenişehir Belediye Spor Başkanı Hakan Ceylan, Ayvalık'tan adeta canlarını kurtararak Bursa'ya geldiklerini ifade ederek, "Olaylar inanılır gibi değil. Atılan taşlardan canımızı zor kurtardık. Bize atılan taşlar o kadar büyüktü ki, Allah korusun daha büyük faciada olabilirdi. Bu yapılanları esefle kınıyor, yaralı arkadaşlarımıza ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralanan arkadaşlarımız olayları çıkaranlardan şikayetçi oldular. Hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.
(HS-MA-EYB-S)

04.02.2013 16:35:40 TSI

Editör: Wan Haber