Yalova'da oynanan Gençlikspor ile İzmir Elitspor arasındaki Kadınlar 2. Lig müsabakasının ardından iki takım oyuncuları, tekme tokat birbirlerine girdi.
Türkiye Kadınlar 2. Lig 1. Grup'ta 6.hafta mücadelesinde, Yalova Gençlikspor ile İzmir Elitspor takımları karşı karşıya geldi. Müsabaka, 2-1 konuk takımın üstünlüğüyle sona ererken, maç sonrasında istenmeyen olaylar yaşandı. İddiaya göre, ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan mücadelede Elitspor kalecisi ve bazı oyuncuları, Gençlikspor'lu futbolculara küfür etti. Gençlikspor'lu futbolcular, kendilerine hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle Elitspor kalecisi Gurbet Göktaş'ın üzerine yürüdü. Yaşanan tartışma saha ortasında tekme tokat kavgaya dönüştü. Kavgayı iki takım yetkilileri ayırmaya çalışırken, saha içine gelen polis Elitspor oyuncularını çember içine aldı. Bu arada bazı sporcu velileri de Elitspor oyuncularına tepki gösterirken, Gençlikspor Antrenörü Uğur Akalp, Elitspor Antrenörü Aynur Aydoğan arasında da tartışma yaşadı.
Rakip takım oyuncularının, kendi sporcuları tahrik ettiğini belirten Uğur Akalp, "Ligin ilk yarısında İzmir'deki maçta da Elitspor oyuncuları, sporcularımıza hakaret edip küfür ve tehditler savurdu. Bizler Gençlikspor olarak, bu tür olaylara karşıyız. Bizim oyuncularımızı tahrik eden Elitspor oyuncularıydı ve bu olayın buraya gelmesinin tek sebebi, rakip takım sporcularıdır. Tabiki maç sonrasında çıkan olaylar yaşanmamalıydı. Biz sporcularımıza her zaman ahlakı, saygıyı ve centilmenliği gösterdik. Bugüne kadar hiç kimseye ne bir hakaretleri olmuştur ne de kavgaya karışmışlardır. Yine de çıkan olaylardan dolayı üzgünüz" şeklinde konuştu.
Bu arada maçın ardından çekim yapan gazetecilere Elitspor'un milli oyuncusu Dilan Taşdemir, "Ne çekiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi. İki takım oyuncuları daha sonra birbirlerinden şikayetçi oldu.
(EB-RFK-S)

30.12.2012 16:37:30 TSI

Editör: Wan Haber