İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kenti mevsimlik çiçeklerle donatmaya devam ediyor. Çeşitli bölgelerdeki yeşil alanlara rengarenk çiçekler dikerek kentin çehresini değiştirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, İzmir'i adeta bir kır bahçesine dönüştürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, mevsimlik çiçeklerin Bayındır ve Urla-Bademler Üretici Kooperatifleri'ne bağlı üreticilerden alındığını hatırlattı. Yetkililer, "Mevsimlik çiçekler, etrafa güzel kokular yaymasının yanısıra sürekli değişen, gösterişli ve sıcak renkleriyle kenti bir tablo gibi süslüyor. Aslanağzı, bellis, çuha çiçeği, Ankara nergisi, godetya, Çin karanfili, menekşe gibi türlerden oluşan kışlık mevsimlik çiçeklerin dikimleri tamamlanmak üzere. Mayıs ayından itibaren de kadife, petunya, vapurdumanı, begonya, rutbekya, pervane, melampodyum, medine düğmesi, ipek gibi türlerden oluşan yazlık mevsimlik çiçeklerin dikimlerini gerçekleştireceğiz" dedi.
Yetkililer, ayrıca Mordoğan'daki üretici kadınların yetiştirdiği el emeği göz nuru olan nergis çiçeğinin kent genelindeki alanlara dikildiğini, İzmir'e özgü bu bitkinin kaybolan değerlerimizin İzmir halkıyla buluşmasına da katkı sağladığını kaydetti.
Büyükşehir, kenti güzelleştirmek için çeşitli alanlara bu yıl yaklaşık 4 milyon adet mevsimlik çiçek dikecek.
(AH-Y)

08.02.2013 12:31:14 TSI

Editör: Wan Haber