Dünyanın fakir bölgelerindeki muhtaç insanlara sağlık hizmeti temin etmek için kurulan Yeryüzü Doktorları cemiyeti Gazze'deki hastaları tedavi etmek için bilfiil icraatlarını devam ettiriyor. Türk doktorlar Gazze'de ameliyatlara başladı. Doktorlar, daimi hizmet verebilecekleri bir tıp merkezine ihtiyaç duyuyorlar.
Dünyanın farklı bölgelerinde sağlık imkânlarından mahrum insanlara tedavi hizmeti götürmek için çalışan Yeryüzü Doktorları cemiyeti Gazze'de sağlık çalışmalarına başladı. Türk doktorlar burada, İsrail'in hava taarruzları neticesinde yaralanan insanları ameliyat ediyor.
Daha önce de Gazze'de gönüllü ekiplerle Gazzelilere sağlık yardımında bulunan Türk doktorlar, bölgede daimi bir sağlık merkezi kurmak istiyorlar. 11 Ocak gecesi Gazze'ye hareket eden tıpçılar, bugün vaziyeti acil müdahale gerektiren hastalara cerrahi müdahalede bulunmaya başladılar.
Gazze'de tıbbi temaslarda bulunan Dr. Süleyman Gündüz, "Türk milletinin Filistin davasına verdiği ehemmiyet ölçüsünde bizler de bunun muhatabı olmak için Filistin konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Zaten ekibimiz Nijer, Somali, Yemen, Suriye, Lübnan ve bugün de Gazze'de bulunuyor. Buradaki sağlık imkânlarıyla yapılamayacak ameliyatları yapacağız. Daha çok saldırı sonrası yaralanmalarda ilk müdahalesi yapılmış olan hastaların sonraki bakımlarını burada yapıyoruz" dedi.
Yeryüzü Doktorlarının Proje Yöneticisi ve Gazze Ekibinden Sorumlu Tarık Dabor, Gazze, Nijer, Kongo, Somali gibi muhtelif yerlere giderek sağlık hizmetleri verip tecrübeleriyle proje geliştirdiklerini ifade etti. Dabor, "Burada hastalara bakıyoruz. Bugün ilk ameliyatımızı yaptık, öğleden sonra ameliyatlar devam edecek" dedi.
(CTŞ-ÖK-D)

13.01.2013 15:35:21 TSI

Editör: Wan Haber