Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen yerli tramvayın Türkiye için övünç kaynağı olduğunu söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayını Burulaş sahasındaki test pistinde inceledi. Beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte tramvayın içini geçen Bakan Çelik, proje danışmanlığını yürüten Taha Aydın'dan tramvayın teknik özellikleri hakkında bilgiler aldı. Vatman koltuğuna da oturan Bakan Çelik, bir süre tramvayı kendisi sürdü.
TÜRKİYE İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin görevi geldiği ilk günden beri yerli tramvay konusunu dillendirdiğini hatırlatan Bakan Çelik, "Tabi biz çoğu zaman 'başkanımız hayal ediyor' falan dedik. Ama bugün bunun bir hayal değil, gerçek olduğunu gördük. Bu teknolojinin sanayiciyle buluşturulması noktasında başkanımızın büyük emeği olduğunu biliyorum. Bu Türkiye için bir övünç kaynağı. Hem Bursa ve Türkiye ulaşımında hem de uluslararası boyutta yer bulabilmesi çok önemli. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
YAKINDA CADDELERE ÇIKACAK
Bursa'nın her alanda kendi markalarını üretebilecek güçte olduğunu ifade eden Başkan Altepe ise, Bursa'nın en önemli gücünün sanayi olduğunun altını çizdi. Bu gücü yerli tramvay konusunda çok iyi kullandıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Firma, üretim konusunda tüm belgelerini de aldı. Artık isteği ülkede ihalelere girebilecek. Bursa'nın bu gücü sayesinde Türkiye raylı sistem sanayiinde 6'nci ülke, üretimi yapan firma da 7'nci firma oldu. Yakında bu araçları Türkiye ve Avrupa caddelerinde görebileceğiz. Hedefleri olan bir Türkiye için bu tramvay üretiminin iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
(İHS

04.02.2013 16:24:10 TSI

Editör: Wan Haber