Türkiye'de diş implantı talebinin artması, yerli girişimciyi harekete geçirdi. Yerli implant KA, Mode Medikal tarafından üretildi. Kalitesini kısa zamanda kanıtlayan Dental İmplant KA, diş hekimlerinin öncelikli tercihleri arasına girmeyi başardı.
Dental İmplantoloji konusunda 25 yıllık akademik tecrübeyi, 45 yıllık teknolojik deneyim ve sanayi alt yapısı ile aynı çatı altında toplamayı başaran Mode Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akyüz, diş implantlarının diş eksikliklerinde, kişiye ağızda fonksiyon ve estetiği yeniden kazandırması ve son yıllarda ülkemizde uygulamalarının çok artması ile tercih edilir bir hale geldiğini belirterek, "Türk biliminin ve Türk sanayicisinin kalitesi ve güvenirliği ile dünya pazarında da en kısa zamanda hak ettiği mesafeyi alacağına gönülden inanıyorum" dedi.
Almanya'nın Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olduğunu ve genel ithalat hacminin ilk sırasında Türk malı ürünler bulunduğunu hatırlatan ve Almanya'nın yıllık implant kullanımı 1,5 milyona ulaştığını belirten Akyüz, Dental İmplant KA nın, Türkiye yanında Avrupa da yaşayan birçok dişhekimi ve Türk vatandaşlarından da tebrik mesajı aldığını, bunun yakın gelecekte Almanya da dahil olmak üzere, Avrupa ülkelerinin ithalat listelerine dahil olacağının göstergesi olduğunu belirtti.
Mart ayı içerisinde Köln şehrinde düzenlenecek olan IDS'2013 (International Dental Show)Uluslar arası Dişhekimliği fuarında görüşmek üzere bir çok Avrupalı firmanın randevu talebinde bulunduğunu belirten Akyüz, bir süre sonra Türk Malı Dental İmplant KA'nın, Amerika pazarınına giriş için, FDA girişiminin de sonuçlanacağını belirtti.
(ÖK-ÖK-Y)

12.02.2013 11:05:35 TSI

Editör: Wan Haber