Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Türkiye'ye tekrar girebilmek ve kendi ülkelerinde en az 90 gün ikamet etmeleri koşulunun hafiflemesi için imza kampanyası düzenlediler. Yaklaşık 2 saat içinde 300 imzaya ulaştıklarını belirten Grup Sözcüsü Martina Yaman, bu sıkıntılarını Ankara'ya ulaştıracaklarını ifade etti.
Alanya'da 'Yeni Alanyalılar' olarak tanımlanan yabancı uyruklu vatandaşlar yeni çıkan vize kanununa karşı olduklarını dile getirmek için sivil toplum kuruluşlarını da yanlarına alarak bir imza kampanyası başlattılar. Grup Sözcüsü Turkish Magazin Genel Yayın Müdürü Martina Yaman, yeni vize kanunu ile bir çalışma yaptıklarını ve bu kanun hakkında turistlere bilgi verdiklerini belirtti.
Alanya'da kış mevsiminde uzun süreli konaklamaların yaşandığını ve Alanya'nın daha çok yaşlı turistler tarafından ziyaret edildiğine dikkat çeken Yaman, "Özellikle ikliminden dolayı uzun süreli tatil için Türkiye'nin güney sahillerini tercih ediliyor. Fakat zaman zaman bu uzun süreli konaklamalar 90 gün yasasına takılıyor. Buna bir muafiyet getirilebilir ya da bu yasada bir değişiklik yapılabilir. Bu anlamda sesimizi duyurmak için yabancılardan imza toplamaya başladık" dedi.
Türkiye'de daha çok kalmak istemelerine rağmen ayrılmak zorunda kalan yabancıların Mısır ve Yunanistan'ı tercih ettiğini belirten Yaman, toplanan imzaların Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'ne (ALTİD) sunacaklarını ardından da Ankara'ya göndereceklerini sözlerine ekledi.
(RY-SK-Y)

13.02.2013 13:08:18 TSI

Editör: Wan Haber