Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan "Beyaz tuz yerine, Kaya tuzu tüketimi" kampanyası Yerköylü Tuz satıcılarının yüzünü güldürdü.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu kampanya ile rafine beyaz tuz tüketimi yapan Yerköylülerin yemeklik kaya tuzu tüketimi yöneldiğini ifade eden Tuz Satıcısı İsmail Karabağ, yemeklik kaya tuzu satışlarının arttığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, "3 beyazla mücadele ediyoruz" başlığı adı altında başlatılan kampanyada, rafine beyaz tuz yerine kaya tuzu, rafine beyaz şeker yerine de esmer şeker kullanılmasının sağlanmasıyla ilgili tanıtımı yapılan kampanyanın Yerköy'de etkisini gösterdiğini ifade eden Tuz Satıcısı İsmail Karabağ, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı açıklamanın ardından, vatandaş yemeklik kaya tuzuna rağbet göstermeye başlardı. İlçemizde, ay içerisinde 10 kişiye yemeklik kaya tuzu satıyorsak şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in açıklamasından sonra bu rakam 50-60'a yükseldi. Bunların yanı sıra, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden gelen hemşerilerimiz ise yemeklik kaya tuzu alarak yaşadıkları memleketlere götürüyorlar. Yemeklik kaya tuzunun kilosunu 50 kuruştan satıyoruz" dedi.
(ÖE-AÖ-Y)

18.02.2013 17:04:54 TSI

Editör: Wan Haber