Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Bakanlar Kurulu Kararı ile Termal Turizm Merkezi olarak belirlenen Yerköy ilçe hudutları içerisinde kalan kamuya ait taşınmaz malların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Yerköy'de bulunan kamuya ait taşınmazları tespiti için İlçe Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında, Yerköy Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürü Hüseyin Özer, Yerköy Malmüdürü Adil Ünsal, Yerköy Özel İdare Müdürü Veysel Koçak ve Kadastro Teknisyeni Ali Osman Basşoğlu'ndan bir komisyon oluşturuldu.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, "İlçemiz 26568 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2007/12286 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Termal Turizm Merkezi olarak belirlenmişti. İlçemiz hudutları içerisinde kalan Kamuya ait taşınmaz malların tespit edilerek 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırımcılara tahsisinin sağlanması için bu alanlardaki mevcut parsellerin fiziki durumlarını belirlemek, kadastro haritalarını çıkarıp, sıcak su analizlerini yaptırmak ve debisini belirlemek, gerektiğinde broşür bastırıp reklama yönelik çalışmalar yapılacak" dedi.
Yerköy'de termal potansiyelinin çok yüksek seviyede olduğunu, bu çalışmaların ilçede termal turizm açısından bir milat olduğunu ifade eden Gale,"Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ilçemize yatırım yapmak için gelecek müteşebbislere daha sağlıklı bilgi sunmuş olacağız. Termal sularımız inşallah ilçemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

23.01.2013 16:31:11 TSI

Editör: Wan Haber