Yozgat'ın Yerköy 80.Yıl Ortaokulunda 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi kapsamında bu yıl ilk defa seçmeli olarak okutulmaya başlanan Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler dersinin kitapları dağıtldı.
Milli Eğitim Bakanlığının web sayfasında daha önce pdf formatında yayımlanan seçmeli ders kitaplarının baskı süreci tamamlanarak öğrencilerin eline ulaştı. Öğrencilerin seçmeli ders kitaplarıyla buluştuğu okullardan biri olan 80.Yıl Yerköy Ortaokulu Müdürü Bilal Özcan, bu yıl ilk defa 5. sınıflardan itibaren uygulanmaya başlayan 4 4 4 şeklinde kademelendirilmiş 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin bir gereği olarak velilerimizden aldığımız dilekçeler ve öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda okulda Kur'an-ı Kerim dersini seçtiklerini belirterek, "Müfredat belli olmasına rağmen sistemin ve seçmeli derslerin yeni olmasından dolayı eğitim materyallerinin yazım, baskı ve dizgi aşamaları elimize ulaşmasını geciktirdi. Seçmeli ders kitaplarının okulumuza ulaşıp öğrencilerimize dağıtılmasıyla bu konudaki sıkıntı sona ermiş oldu" dedi.
Öğrencilerin ve öğretmenlerin seçmeli ders kitaplarını beğendiklerini ifade eden Özcan, "Bu materyallerin bu kadar kısa sürede hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin çok kısa bir süre de yeni siteme adapte olarak derslerini daha zevkli ve eğlenceli işleyeceklerine inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

21.12.2012 15:43:38 TSI

Editör: Wan Haber