Yerköy 80.Yıl Ortaokulunda Türkçe dersi sınıf içi etkinliği olarak 5-A sınıfı öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlendi.
80.Yıl Yerköy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ekrem Başkonuş, düzenledikleri kitap okuma yarışmasında öğrencilere okuma, okuduklarını anlama ve kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Özellikle atasözü ve deyimleri öğretmek amacıyla tespit ettiğimiz "Maymun gözünü açtı" isimli kitabı yaklaşık bir ay önce öğrencilerimizle temin ederek dönem sonunda yarışma yapacağımızı ifade ettik. Ve okulda motivasyonun düştüğü nispeten verimsiz geçen son hafta da yarışmayı düzenleyerek bu haftayı öğrencilerimiz açısından bir nebze olsun verimli geçirmeye çalıştık" dedi.
Kitabın isminden dolayı ilk başta öğrenci ve velilerde bir tereddüt yaşandığını ve bunun normal olduğunu vurgulayan Başkonuş, " Fakat daha sonra öğrencilerimiz kitabı okuyunca sevdiler ve yarışmada çok güzel performans sergilediler. Klasik yarışma anlayışından uzak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde her soruya puan vererek hiç değilse bir soru bilen öğrenci grubumuzun bile ödül almasını sağladık. Klasik ilk üçe ödül verilen yarışma anlayışından ziyade bütün öğrencilerimizi ödüllendirmiş olduk. Ve ödüllerle beraberde öğrencilere kitap kurdu sertifikası verdik" diye konuştu.
Öğrencilere destek olmak için yarışmayı izlemeye gelen veliler de bu tür etkinliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve mutlaka devamını beklediklerini ifade ettiler.
(ÖE-AÖ-Y)

25.01.2013 08:59:22 TSI

Editör: Wan Haber