Çocuk Koruma Kanunu ve İlçe Hıfzıssıhha Kararları Yerköy Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında görüşüldü.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde İlçe Koordinasyon toplantılarının yapıldığını belirterek,"Çocuklarımız bizim için değerli. Yapmış olduğumuz bu toplantılarda koruma altına alınması gereken çocukların ne şekilde koruma altına alınacağı görüşülecek" dedi.
Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacıyla yapılan ve Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında gerçekleşen İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ali Alparslan Uyar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Çocuk Koruma Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Çerçevesinde Koruyucu Karalar alınan toplantıda, Umumi Hıfzıssıhha çerçevesinde içme ve kullanma suları denetlenmesi, klorlanması, hela, gübrelik gibi çevre sağlığı konularında denetimlerin arttırılması, yetkisiz kişilerce ilaç satışının önlenmesi konular görüşüldü.
Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde ise okullarda öğrencilere zararlı alışkanlıklar hakkında bilgi verilmesi, sokakta çalışan çocukların tespiti, şiddete maruz kalan çocuklar hakkında gereken önlemler hakkında kararları aldındı.
Toplantı sonrası Gale, toplantıda alınan kararların uygulanması ve çözüm bekleyen sorunların en kısa sürede ilgili kurumlar tarafından sonuçlandırılması için kurumlara gerekli talimatları verdi.
(ÖE-ZB-Y)

19.02.2013 17:17:39 TSI

Editör: Wan Haber