Yerköy İlçe Kaymakamlığı, ilçedeki yetimlerin ve annelerinin ekonomik, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ve bu ailelere psikolojik destek sağlanması amacıyla Koruyucu Yetim Destek Projesi (HAMİ-YET) başlattı.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen HAMİ-YET Koruyucu Yetim Aile Destek programı İlçe merkezinde bulunan eşi vefat etmiş Annelere İlçe Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen toplantıda tanıtıldı.
Toplantıya Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Nursema İnan ile çok sayıda HAMİ-YET annesi katıldı. Toplantıda konuşma yapan Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Projenin en büyük amaçlarından birisi çocuklarımızın yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek olduğunu ve projenin uygulanabilmesi için HAMİ-YET Annelerinin daha çok destek olması gerektiğini belirterek, "Proje kapsamında sosyal beceriler, çeşitli kurslar, eğitim ve rehberlik çalışmalarının yanı sıra Yerköy yöresine uygun sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca HAMİ-YET kapsamında ilçemizde bulunan öğretmenler tarafından gönüllü olarak, teknik destek sağlanacak" dedi.
Toplantı sonrasında HAMİ-YET Anneleri böyle bir projenin Yerköy'de uygulanmasından dolayı son derece memnun olduklarını belirterek Yerköy Kaymakamı Bayram Gale'ye teşekkür etti.
(ÖE-AÖ-Y)

03.02.2013 12:56:37 TSI

Editör: Wan Haber