Azerbaycan Bakü Üniversitesinde eğitim gören ve Türk Dünyası Öğrenci Derneği Birliği Azerbaycan Kordinatör yardımcısı Bünyamin Şahin tarafından düzenlenen "Bir Bedende İki Can Türkiye Azerbaycan. Türkiye Azerbaycan İlişkileri" konulu konferansı Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ebubekir Güngör, Türkiye ve Azerbaycan'ın arasındaki kardeşlik hakkında çeşitli bilgiler verdi. Daha sonra Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Gençlik Teşkilat Başkan Yardımcısı Rövşen İsmayılov, Türkiye Azerbaycan ilişkileri, siyasi, kültürel olayları ve Üniversiteleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından , Azerbaycan ve Türkiye arasında olan kardeşliği ifade eden türkü dinletisi sunuldu.
Konferansa Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Oğuz Duygu, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Doğan ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
(ÖE-ZB-Y)

16.02.2013 17:57:18 TSI

Editör: Wan Haber