Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından startı verilen Ekmek israfını önlemek için başlatılan kampanyada Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İsmail Bayık, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan'ı ziyaret ederek başlatılan kampanya için destek istedi.
Yerköy TMO Şube Müdürü İsmail Bayık, Türkiye genelinde başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasının Akdağmadeni'nde destek vermesini isteyerek ilçe halkının duyarlı olmasına, ekmek israfının önüne geçilmesi konusunda bilgilendirilmesi için ilçe geneline de ki, bilbordlara, duraklara, okul panolarına ve halk otobüslerine asılması için afişler yaptırdıklarını belirterek, " Türkiye de günlük üretilen ekmeğin yaklaşık 6 milyonu israf edilmektedir. Genel müdürlüğümüzce yapılan araştırmada, israf edilen ekmeğin parasal değeri ise yıllık 1,5 milyar liradır. Bununla 500 kilometre yol, 500 okul, 10 binlerce konut yapılabileceği tespit edilmiştir" dedi.
TMO Şube Müdürü İsmail Bayık, Ekmek israfının 2008 yılında yüzde 14,4 olduğunu, 2012 yılında ise bu rakamın yüzde 19,9 olduğunu ifade ederk, "Yapılan ekmek israfını önlemek için TMO olarak ekmek tüketiminin yoğun olduğu ilçeleri gezerek bilgilendirme toplantıları yapıyoruz ve ekmek israfının önlenmesi konusunda yapılan çalışmalara belediyelerimizden destek istiyoruz" dedi.
Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Suphi Daştan, Türkiye gelişim ve değişim konusunda hızlı bir yol kat ettiğini belirterek, " Bunun yanında tüketilenlerde de artış olmaktadır. Akdağmadeni Belediyesi olarak başlatılan bu kampanya destek vermek için elimizden geleni yapacağız. İlçemizde çok sayıda yatılı okullarımız ve yurtlarımız bulunmaktadır, öncelik olarak eğitim binalarından başlanması çok önemlidir. Halkı bilinçlendirme konusunda yapılan bu çalışmalarından dolayı TMO Şube Müdürümüz ve personeli İsmail Bayık'a, Akdağmadeni Belediyesi ve Akdağmadeni halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

19.02.2013 18:04:02 TSI

Editör: Wan Haber