PTT Yerköy Merkez Müdürlüğünde, ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) satışları başlatıldı.
Köprü ve otoyol gişelerinden beklemeden geçmeyi sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi kartları artık bankaların yanı sıra PTT Yerköy Merkez Müdürlüğünde de satışa sunuldu.
PTT Yerköy Merkez Müdür Vekili Yusuf Kurban, Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde trafik akışını hızlandırmak amacıyla Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) alternatif olarak oluşturulan HGS geçişi sistemin satışlarının Büyükşehirlerde olduğu gibi PTT Yerköy Merkez Müdürlüğünde yapıldığını söyledi. Kurban, "HGS'de cama içerden yapıştırılan etiket ve kart tipi olmak üzere iki tip etiket kullanılabiliyor. KGS'ye göre geçişlerin yüzde 20 indirimli olduğu HGS, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağlıyor. HGS ile KGS'den dolayı başta Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olmak üzere otoyol gişelerindeki oluşan kuyrukların azalması amaçlanıyor. KGS kullanımının sona ermesiyle gişelerdeki bariyerler kalkacak" dedi.
(ÖE-ZB-Y)

16.02.2013 17:52:12 TSI

Editör: Wan Haber