Türkiye genelinde uygulamaya konulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) projesi için Yerköy Kaymakamlığı ve Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları kısmen tamamlandı.
Yerköy'de kurulum çalışmaları kısmen tamamlanan MOBESE test çekimlerine başladı. Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Yetkilileri, Yerköy'de geçtiğimiz yıl alt yapı çalışmaları başlatılan MOBESE kurulumunun tamamlandığını ve test çalışmalarına başladığını belirtti. 2012 yılı içerisinde yapımına başlanan MOBESE'nin test çalışmalarının da tamamlanmasından sonra tamamen hizmet vermeye başlayacağını belirten Emniyet Görevlileri, "Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin mevcut yapı ile kendine özgü bir mimariye ve en son teknolojik içeriğe sahip donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşmaktadır. MOBESE sistemi gece ve gündüz'de olmak üzere ilçe güvenliğini en iyi şekilde sağlamamıza büyük katkı sağlayacaktır."dedi.
MOBESE sisteminin her türlü hava koşullarında ve darbelere karşı dayanıklı olduğunu ifade eden yetkililer, "MOBESE sistemin sayesinde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulanacak. MOBESE 24 saat ihlalleri tespit edilerek, trafik kurallarını ihlal edenlere otomatik olarak ceza yazılıp, ceza kesilen araçlara ceza tutanağı ve ceza yedi sebebi gösteren resimleri adreslerine posta ile gönderilecek. Bu sebeple sürücülerimizin trafik kurallarına riayet etmelerini istiyoruz. MOBESE asayiş yönünden de ilçemizi daha güvenli hale getirmiş olacak" şeklinde konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

16.02.2013 17:58:40 TSI

Editör: Wan Haber