Yozgat'ın Yerköy İlçe Kaymakamlığı, ilçe bağlı 56 köyde çöplerinin toplanması için proje hazırladı.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, geçen yıl yapılan köylerdeki çöplerin toplanması projesini bu yıl ilçeye bağlı 56 köyü kapsayacağını söyledi. Çöp toplama projesinin gerekli mercilere sunulduklarını belirten Gale, "İlçemize bağlı 56 köyümüz mevcut olup, bu köylerimizin yol ve su problemleri giderilmiş, bu güne kadar 45 köyümüzün kanalizasyonu yapılarak hizmete açılmıştır. Köylerimizin en büyük sorunu çevre temizliğidir. Köy içinde çevre temizliği köylüler tarafından yapılmakta ise de, yapılan bu temizlik sağlıklı bir şekilde yapılmamaktadır. Köy ziyaretleri ve denetimleri sırasında köylerde çöplerin, hayvan dışkılarının, naylon bidon ve poşetlerin köy içinde gelişi güzel atıldığı ve bununda çevre temizliğini büyük ölçüde olumsuz bir şekilde etkilemektedir" dedi.
Köylerdeki atık maddelerin çevreye olduğu gibi sağlık yönünden de olumsuz etkisinin olduğunu ifade eden Gale, "İlimizde Katı Atık Birliğinin mevcut olması, İlçemiz içinde bir avantajdır. Birliğimiz tarafından köylerimizdeki çöplerin ve katı atık maddelerinin toplanarak, İl Katı Atık Birliğine götürülerek teslim edilmesi düşünülmektedir. Köylerdeki atıklar toplandığında köylerimiz daha temiz hale gelecektir" diye konuştu.
Katı Atık Birlik Tüzüğümüzün amaç kısmının 1. maddesi, ilçe merkezi ve köylerdeki her türlü sağlık, eğitsel, kültürel, turizm, gençlik ve sportif faaliyetler gibi hizmetleri ya yapar ya da yapan kuruluşlara yardım eder şeklinde olduğunu vurgulayan Gale, " Çevrenin temiz tutulması ve köydeki vatandaşlarımızın sağlık yönünden hastalanmamaları için birliğimiz tarafından çevre temizliği konusunda proje hazırlanmıştır. Proje gerekli mali desteğin sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İl Özel İdaresi Plan Proje İnşaat ve Yatırım Müdürlüğü sunulmuştur" ifadelerini kullandı.
(ÖE-AÖ-Y)

29.01.2013 17:20:33 TSI

Editör: Wan Haber