Yerköy'ü 1. Amatör Futbol Liginde temsil eden Yerköy İdmanyurduspor, 13 futbolcu transfer ederek atağa geçti.
Yerköy İdmanyurduspor Kulüp Başkanı Ayhan Çelik, kulüp olarak Yerköy'ü sporun merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, "Yerköy'de başta futbol olmak üzere bütün spor dallarında yetenekli çok sayıda gencimiz var. Bu gençlerin ellerinden tutulması gerekiyor. Bu sebeple biz Yerköy İdmanyurduspor olarak gençlerimize sahip çıkmak onları kahve köşelerinden kurtarıp spora yönlendirmek istiyoruz. Bu sebeple kulüp olarak futbolun yanında voleybol, basketbol ve güreş alanlarında da takımlar kurup gençlerimizi spora yönlendirmeye çalışacağız" dedi.
Yaklaşık bir ay önce Yerköy İdmanyurduspor'un kulüp başkanlığı görevini üstlendiğini ifade eden Çelik, "Önce takım ve kulüp için bina sorununu giderip kulüp binası kiraladık ve bütün eksiklerini tamamladık, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Daha sonra takımın ve sporcuların eksiklerini giderdik. Gençlerimiz spora özellikle futbola yoğun ilgi gösteriyor olması bizi sevindiriyor" diye konuştu. Yerköy İdmanyurduspor olarak Yerköy'ü en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini belirten Kulüp Başkanı Ayhan Çelik, "Çeşitli takımlardan ve yetenekli gençlerimizden 13 futbolcu transfer ettik. Şuanda lider Sarıkayaspor ile aramızda puan farkı yüksek ama hedefimiz ligi şampiyon olarak kapatmak ve ardından da BAL ligine çıkmak. Bunun için de esnafımızın, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın takıma sahip çıkmasını istiyoruz "ifadelerini kullandı
Bugün Boğazlıyan Pansuspor karşılayan Yerköy İdmanyurduspor rakibini 4-2 yenerek, yaptığı transferlerle farkını gösterdi.
(ÖE-ZB-Y)

16.02.2013 17:13:15 TSI

Editör: Wan Haber