Yozgat'ın Yerköy ilçesinde haftalık yayın yapan Yerköy Gazetesi, 30'uncu yaş gününü kutluyor.
Yayın hayatına 10 Ocak 1983 tarihinde "Yerköy'ün Sesi" adıyla başlayan Yerköy Gazetesi'nin sahibi Yakup Kayhan, gazetenin yayın hayatına başladığı günden bu yana doğru, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışla ilçenin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirti.
İlçe menfaatini kendi menfaatlerinden her zaman üstün gördüklerini kaydeden Kayhan, "Biz hiçbir zaman kendi çıkarlarımız doğrultusunda haber yapma anlayışı içerisinde olmadık. Her zaman vatandaşlarımızın, kamuoyunun sesi, kulağı olmaya çalıştık. Bir yerde gördüğümüz eksiğin ya da yanlışın giderilmesi adına ilçemize zarar vermeden, kişilik haklarına saygılı, olumlu yönde haberler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Kayhan, "Özellikle küçük şehirlerde gazetecilik mesleğini sürdürmek çok zor. Gerek ekonomik anlamda gerekse haber bulma yönüyle büyük şehirlere oranla çok zordur. Günümüzde yerel gazete olarak yayın yapan gazetelerimiz güçlükle ayakta durmaya çalışıyor. Bizler de çalışanlarımızla birlikte bir aile gibi kader birliği içerisinde en iyi şekilde ilçemize bu yönde hizmet etmeye çalışıyoruz. Yayın hayatımızda bize destek olan tüm okuyucularımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

09.01.2013 17:06:51 TSI

Editör: Wan Haber